'Je mag wel bang zijn, maar niet laf'
Boek

'Je mag wel bang zijn, maar niet laf' de enerverende en noodlottige geschiedenis van de familie Bakker ([2021])/ Toni Boumans

Geschiedenis van een familie uit het noorden van Nederland, waarvan leden een succesvolle carrière opbouwden als couturier en uitgever, en tijdens de Tweede Wereldoorlog actief waren in het verzet.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, een ervaren radio- en tv-journaliste, beschrijft hoe de familie Bakker van Langweer via Buitenpost naar Leeuwarden en Groningen trok en in enkele decennia een sociale opmars maakte van kastelein tot ondernemer met gerenommeerde modehuizen. Aangetrokken door het verstedelijkte westen van Nederland maakten sommige nakomelingen daar tijdens het Interbellum carrière als couturier en uitgever. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren familieleden actief in het verzet, soms met fatale gevolgen. Zo was Sjoerd betrokken bij de bekende aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943. Hij en zijn verzetskameraden werden gegrepen en geexecuteerd. Het boek is met zorg samengesteld en verdient mede vanwege de uitstekende leesbaarheid een groot publiek. Met zwart-witfoto's en bronverwijzingen.

Specificaties

Nederlands | 9789463821179 | 352 pagina's

Titel 'Je mag wel bang zijn, maar niet laf' : de enerverende en noodlottige geschiedenis van de familie Bakker
Auteur Toni Boumans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2021]
Overige gegevens 352 pagina's, 24 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463821179
PPN 42787212X
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Families; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Families

Anderen bekeken ook

Fortuna's kinderen
Boek

Fortuna's kinderen een trans-Atlantische familiekroniek (2021)/ Annejet van der Zijl

Geschiedenis van de Nederlandse families Herckenrath en De Fremery, die in de negentiende eeuw hun geluk in de Verenigde Staten beproefden.

Annejet van der Zijl
De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken
Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur
De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa
De crèche
Boek

De crèche historische roman (2020)/ Elle van Rijn

Een jonge kinderverzorgster en haar collega's weten tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de Joodse Crèche bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam 600 Joodse kinderen te redden van deportatie.

Elle van Rijn