De mannen die we oogstten
Boek

De mannen die we oogstten een memoir ([2021])/ Jesmyn Ward, vertaald [uit het Engels] door Astrid Huisman

Een beschrijving van de effecten van de raciale, ongelijke samenleving in de VS aan de hand van het lot van vijf jonge zwarte mannen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is geen boek voor lezers met tere zielen. De schrijfster verliest vijf jonge mannen, waaronder haar broer, aan drugs, zelfdoding, ongelukken en pure pech. Gebeurtenissen die vooral jonge zwarte mannen die in armoede leven treffen. Terwijl ze dit verdriet tracht te verwerken, vraagt de schrijfster zich af hoe dit allemaal kon gebeuren. Ze komt tot de bittere conclusie dat haar broer en haar vrienden door dit lot werden getroffen omdat ze zwart waren en moesten leven in een samenleving van racisme en armoede. De schrijfster vervalt echter niet in een klaagzang van verdriet. Met haar schrijfstijl schept ze een sfeer van melancholie en introspectie. Ze laat zien dat Amerika nog steeds een raciale samenleving kent. Ward gebruikt haar familiegeschiedenis om haar lezers duidelijk te maken wat de effecten zijn van racisme, verschillen van klasse en gender op het leven van een individu, een samenleving en een hele generatie. Een uitstekend boek over een gegeven dat in deze tijd actueler is dan het ooit geweest is.

Specificaties

Nederlands | 9789025470616 | 269 pagina's

Titel De mannen die we oogstten : een memoir
Auteur Jesmyn Ward
Secundaire auteur Astrid Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2021]
Overige gegevens 269 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Men we reaped. - New York : Bloomsbury, (c)2013
ISBN 9789025470616
PPN 43040204X
Rubriekscode 313.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Racisme; Verenigde Staten; 2001-2005; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Racisme

Anderen bekeken ook

De edele kunst van not giving a f*ck
Boek

De edele kunst van not giving a f*ck de tegendraadse aanpak voor een goed leven ([2017])/ Mark Manson, vertaling [uit het Engels] Annoesjka Oostindiër en Henk Popken

Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.

Mark Manson
Nazomer
Boek

Nazomer ([2017])/ Esther Verhoef

Een meisje uit een kansarm milieu schopt het tot internationaal succesvol modeontwerpster. Net voordat een groot evenement plaatsvindt, krijgt ze nieuws waardoor een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden weer opdoemt.

Esther Verhoef
Operatie Napoleon
Boek

Operatie Napoleon ([2017])/ Arnaldur Indriðason, vertaald [uit het IJslands] door Jan Willem Reitsma

Als het Amerikaanse leger op IJsland een zoektocht opzet naar een in de Tweede Wereldoorlog neergestort Duits gevechtsvliegtuig, is dat met veel geheimzinnigheid omgeven en verdwijnt een jongen die op de operatie was gestuit.

Arnaldur" Indriðason
De kunst van het ongelukkig zijn
Boek

De kunst van het ongelukkig zijn ([2019])/ Dirk De Wachter

SAMENVATTING: "Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait."Onderzoek door de Belgische psychiater naar de betekenis van geluk en ongeluk in het menselijk bestaan.

Dirk De Wachter
De lange weg naar huis
Boek

De lange weg naar huis roman ([2019])/ Joanne Bischof, vertaald [uit het Engels] door Roeleke Meijer-Muilwijk

Een jongeman, die na een incident zijn familie heeft verlaten, wil vier jaar later de banden herstellen en keert terug naar huis.

Joanne Bischof