Daar praten wij niet over
Boek

Daar praten wij niet over de erfenis van een oorlogsverleden ([2021])/ Miloe van Beek

Familiegeschiedenis van de schrijfster, die familiegeheimen uit de Tweede Wereldoorlog onderzoekt om er achter te komen of die ook haar eigen leven beinvloeden.

Aanwezigheid

Recensie

Miloe van Beek is freelance journaliste en 'Daar praten wij niet over' is haar tweede boek. In dit boek beschrijft ze wat de invloed is van oude geheimen op het leven van een familie. Het boek begint met een proloog. De rest van het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over Sacha, de oma van de schrijfster, en het tweede deel gaat over Miloe zelf. Sacha groeit met haar broer en zusje op in een welvarend gezin in het Gooi. Wanneer haar ouders scheiden, heeft dat veel invloed op de leden van het gezin. Haar vader, de kunstschilder Ed Gerdes, sluit zich niet alleen aan bij de NSB, maar hij gaat ook een steeds belangrijker rol innemen binnen die beweging. Sacha moet proberen om te gaan met enerzijds haar afkeer van de NSB en anderzijds haar liefde voor haar vader. Na de oorlog praat niemand meer over wat er in de oorlog gebeurd is. In het tweede deel probeert de schrijfster van het boek het verhaal van haar grootmoeder te reconstrueren. Ze had altijd een moeizame verhouding met haar grootmoeder en probeert te ontdekken hoe het onbesproken verleden de familie beïnvloedt. Het boek is geschikt voor een breed publiek dat houdt van geschiedenis vermengd met persoonlijke verhalen.(

Specificaties

Nederlands | 9789493081888 | 221 pagina's

Titel Daar praten wij niet over : de erfenis van een oorlogsverleden
Auteur Miloe van Beek
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2021]
Overige gegevens 221 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493081888
PPN 429412681
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen NSB-kinderen; Generaties; Verhalen ; Families; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord NSB-kinderen

Anderen bekeken ook

Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur
De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken
Wen er maar aan
Boek

Wen er maar aan ([2020])/ Maike Meijer

Dagboek van een werkloze actrice.

Maike Meijer
't Hooge Nest
Boek

't Hooge Nest (2021)/ Roxane van Iperen

Twee joodse zusjes duiken onder in villa 't Hooge Nest in het Gooi en ondernemen van daaruit actie tegen de Duitse bezetter.

Roxane van Iperen
De verloren familie
Boek

De verloren familie hij overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar de herinneringen aan zijn verloren familie laten zich niet verdringen... ([2017])/ Jenna Blum, vertaling [uit het Engels]: Carolien Metaal

Een Duits-joodse man, die in de oorlog zijn vrouw en kinderen heeft verloren, probeert in Amerika een nieuwe start te maken, met een nieuwe vrouw en dochter.

Jenna Blum