De macht van niets doen
Boek

De macht van niets doen een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie ([2020])/ Jenny Odell, vertaald [uit het Engels] door Menno Grootveld

Filosofisch pleidooi voor het afstand nemen van digitale media en om aandacht te richten op de sociale aspecten van de samenleving.

Recensie

De auteur is kunstenares en kunstdocente. De titel is een aanklacht tegen de huidige jachtige kapitalistische maatschappij met de veroordeling van 'over-communicatiemiddelen'. Aan de orde komen: hoe stressvol een situatie ook is om mindful te blijven, kapitalisme versus socialisme, waarom digitale werelden bouwen als de echte wereld voor onze ogen afbrokkelt, een pleidooi voor simpele dingen zoals een wandeling door het plaatselijke park en wat daar allemaal te zien is, een beschrijving van evenementen waar kunstenaars bij elkaar komen en geciteerde spreuken van filosofen. Een pleidooi voor digitale de-ox en aandacht richten op de sociale aspecten van de samenleving in plaats van de checklist. Met inhoudsopgave. Doelgroep: kunstenaars en geïnteresseerden in een natuurlijker leven. Het pleidooi kenmerkt zich door langdradige pleidooien en is weinig to the point. Met verwijzingen naar literatuur en websites in eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789025907655 | 301 pagina's

Titel De macht van niets doen : een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie
Auteur Jenny Odell
Secundaire auteur Menno Grootveld
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : ten have, [2020]
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: How to do nothing : resisting the attention economy. - VS : Melville House Publishing, (c)2019
ISBN 9789025907655
PPN 424483866
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maatschappijkritiek; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Maatschappijkritiek

Anderen bekeken ook

Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur
De heks van Limbricht
Boek

De heks van Limbricht roman (2021)/ Susan Smit

In 1674 in een dorpje bij Sittard wordt een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid.

Susan Smit