De kracht van vrouwen
Boek

De kracht van vrouwen een verhaal van moed en veerkracht (2021)/ Denis Mukwege, vertaald [uit het Engels] door Ineke Braakman, Marjolein Hazelzet en Marianne Palm

Ervaringen van een Congolese gynaecoloog die zich inzet om seksueel geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Mukwege, gynaecoloog in de Democratische Republiek Congo, is tevens hoofdpersoon. In het ziekenhuis in Panzi (Congo) wordt hij geconfronteerd met gruwelijke vormen van seksueel geweld: vrouwen komen er soms meer dood dan levend aan. Geweld, door Rwandese, maar later ook door Congolese milities die door het voorbeeld van zichzelf verrijkende dictators (Congo is rijk aan mineralen) op niets ontziende wijze vrouwen verkrachten en mishandelen. Mukwege geeft daarvan veel voorbeelden: onthutsende ervaringsverhalen van vrouwen. De medewerkers van het ziekenhuis ontwikkelden samen met de vrouwen een multidisciplinaire aanpak: lichamelijk herstel, gepaard met herstel van eigenwaarde en geestelijke gezondheid en toekomstgericht. Zo sparen vrouwen groepsgewijs via microkrediet voor hun toekomst. Vrouwen verblijven er in de 'City of Joy' tot ze weer zelfstandig verder kunnen. Samen met een wereldwijd netwerk van vooraanstaande mensen en organisaties blijft hij - ondanks aanslagen op zijn leven - geweld tegen vrouwen bestrijden.

Specificaties

Nederlands | 9789403154817 | 334 pagina's

Titel De kracht van vrouwen : een verhaal van moed en veerkracht
Auteur Denis Mukwege
Secundaire auteur Ineke Braakman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2021
Overige gegevens 334 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The power of women : a doctor's journey of hope and healing. - New York : Flatiron Books, (c)2021
ISBN 9789403154817
PPN 433455063
Rubriekscode 308.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Seksueel misbruik; Congo-Kinshasa; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Seksueel misbruik

Anderen bekeken ook

De keuze
Boek

De keuze leven in vrijheid (oktober 2020)/ Dr. Edith Eva Eger met Esmé Schwall Weigand, vertaling [uit het Engels] Elisabeth van Borselen

Herinneringen van de Shoah-overlevende die in haar klinisch-psychologische werk heling vond voor haar onverwerkte verleden.

Edith Eva Eger
Het meisje uit het verscholen dorp
Boek

Het meisje uit het verscholen dorp ([2017])/ Irma Joubert, vertaling [uit het Afrikaans] en eerste redactie: Dorienke de Vries

Als haar vader, samen met het gezin dat bij hen onderdook, tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt, wordt een negenjarig meisje ondergebracht in Het Verscholen Dorp bij Nunspeet.

Irma Joubert
Laatste vrienden
Boek

Laatste vrienden roman ([2018])/ Jane Gardam, vertaald [uit het Engels] door Gerda Baardman en Kitty Pouwels

Na de herdenkingsdienst voor de overleden Britse rechter bijgenaamd Old Filth, kijken vrienden terug op zijn leven, dat van zijn vrouw en zijn rivaal Terry Veneering.

Jane Gardam
De kaasfabriek
Boek

De kaasfabriek ([2020])/ Simone van der Vlugt

Wanneer een moeder en een dochter rond 1900 uit standsbesef verkeerde keuzes maken, heeft dit grote gevolgen voor hun verhouding.

Simone van der Vlugt
De heks van Limbricht
Boek

De heks van Limbricht roman (2021)/ Susan Smit

In 1674 in een dorpje bij Sittard wordt een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid.

Susan Smit