De wereld is rond
Boek

De wereld is rond een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij ([2021])/ Jo Caudron, redactie: Annick Beyers

Beschouwing over de risico's van technologische ontwikkelingen, de relatie daarvan met mens en maatschappij en de mogelijkheden om die risico's uit te bannen.

Aanwezigheid

Recensie

Jo Caudron (1968, Belgische internetpionier en -consultant) stond aan de wieg van internetontwikkelingen, heeft IT-ondernemingen opgericht en is nu transformatiestrateeg. In dit boek beschrijft hij vanuit zijn ervaring en de geschiedenis welke ontwikkelingen de samenleving door IT en kunstmatige intelligentie heeft ondergaan en te wachten staan. Door de extreme verknooptheid van internet acht hij kansen op een alomvattende crash met enorme gevolgen reëel. Hij beschrijft de alternatieven en komt tenslotte uit op een wereldomvattend net van geheel zelfstandige kleine netwerken die niet vatbaar zijn voor crashes of problemen bij andere deelnemers. Deze digitale dorpen (urban villages) omspannen de ronde Aarde. Dit goed doordacht geschreven boek, alleen ontsloten door een inhoudsopgave en zonder bronvermeldingen, is vooral van belang voor wie - op welk vlak ook - betrokken is bij ontwikkelingen in de relatie technologie versus mens en maatschappij. In deze herdruk zijn opmerkingen van lezers van de eerste druk verwerkt, evenals achtuele ontwikkelingen, onder meer betreffende corona. Gebonden uitgave met leeslint.

Specificaties

Nederlands | 9789464013344 | 304 pagina's

Titel De wereld is rond : een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij
Auteur Jo Caudron
Secundaire auteur Annick Beyers
Type materiaal Boek
Editie Herziene uitgave;
Uitgave Kalmthout : Pelckmans Pro, [2021]
Overige gegevens 304 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2019
ISBN 9789464013344
PPN 434340413
Rubriekscode 351.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ondernemingsbeleid; Toekomst
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ondernemingsbeleid