Amarok
Boek

Amarok ([2021])/ Mounhim Tahtahi, eindredactie: Martien Versteegh

Een Marokkaanse man die naar Nederland emigreerde, maar later weer naar Marokko vertrok, vertelt over zijn ervaringen aan zijn zoon.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is een kind van Marokkaanse immigranten. Hij groeide op in Rotterdam, heeft een Nederlandse echtgenote, werkt in de ICT en is actief in de politiek en de kunst- en cultuursector. In dit boek doet hij verslag van een reis die hij maakt naar Marokko. Hij bezoekt daar zijn ouders die zijn geremigreerd naar Marokko om te genieten van hun oude dag in Tetouan. De aanblik van een in vodden gehuld kind dat broodjes verkoopt, zet zijn vader aan om te vertellen over zijn familiegeschiedenis en zijn jeugd en de ontwikkelingen die uiteindelijk leidden tot zijn emigratie naar Nederland en hoe het was om daar een bestaan op te bouwen. Als de auteur een week later weer naar Nederland gaat, besluit hij de schat aan informatie die hij van zijn vader kreeg, te verwerken in dit boek. Het resultaat is een zeer beeldend en met veel liefde geschreven verhaal dat een beeld geeft van de achtergrond van een Marokkaan die naar Nederland emigreert. Een mooi boek dat een waardevol inkijkje geeft in de wereld die veel Marokkanen achterlieten om zich in Nederland te vestigen.

Specificaties

Nederlands | 9789090350028 | 185 pagina's

Titel Amarok
Auteur Mounhim Tahtahi
Secundaire auteur Martien Versteegh
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : 3Rocks Publishing, [2021]
Overige gegevens 185 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789090350028
PPN 434152447
Genre sociale roman
Thematrefwoord Marokkaanse migranten
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Cliënt E. Busken
Boek

Cliënt E. Busken ([2020])/ Jeroen Brouwers

Een man, die in een zorginstelling hulpeloos zit vastgegord in een rolstoel, ergert zich aan het zorgpersoneel en de medebewoners.

Jeroen Brouwers
Het einde van de eenzaamheid
Boek

Het einde van de eenzaamheid ([2017])/ Benedict Wells, uit het Duits vertaald door Gerda Baardman

Als hun ouders in 1983 bij een auto-ongeluk om het leven komen, worden drie kinderen in een internaat geplaatst; daar proberen ze met dit drama, dat ook hun verdere leven zal tekenen, om te gaan.

Benedict Wells
Raadselvader
Boek

Raadselvader kind in de Koude Oorlog (2018)/ Jolande Withuis

De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

Jolande Withuis
De Amerikaanse prinses
Boek

De Amerikaanse prinses ([2015])/ Annejet van der Zijl

Schets van het leven van Allene Tew (1872-1955), een van de rijkste vrouwen van haar tijd en onder meer dankzij prins Bernhard bevriend met het Nederlandse koningshuis.

Annejet van der Zijl
De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa