Het tweede zwaard
Boek

Het tweede zwaard een meiverhaal ([2021])/ Peter Handke, uit het Duits vertaald door Gerrit Bussink

De ik-verteller wil het onrecht dat hem is aangedaan wreken, maar de wraak bestaat niet uit het doden met een echt zwaard, maar door het woord.

Aanwezigheid

Recensie

In de vertelling 'Het tweede zwaard' gaat het om wraak. De ik-verteller wil het onrecht dat hem is aangedaan wreken. Het bedrog door geliefden en door een journaliste die Handke's moeder beticht van nazisympathieën. Dit aan de hand van een krantenfoto waar zij als jong meisje de nazi's toejuichte bij de intocht in Oostenrijk. Het gevolg was een openbare discussie en de zelfmoord van de moeder. Maar de wraak bestaat niet uit het doden met een echt zwaard, maar door het woord (de pen): het tweede, plaatsvervangende, zwaard. De Oostenrijkse auteur Peter Handke (1942) is een van de belangrijkste hedendaagse Duitstalige schrijvers. Hij is bekroond met talloze prijzen, ook de Nobelprijs voor literatuur, bewonderd en verguisd, met name door zijn controversiële politieke en maatschappelijke standpunten. Een roman, niet gemakkelijk te lezen en te begrijpen, maar voor liefhebbers van Duitse literatuur een absolute aanrader, ook door de prima vertaling van G. Bussink, die de typische stijl van Handke in het Nederlands heeft weten weer te geven. Buitengewoon aan te bevelen.

Specificaties

Nederlands | 9789028451094 | 127 pagina's

Titel Het tweede zwaard : een meiverhaal
Auteur Peter Handke
Secundaire auteur Gerrit Bussink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, [2021]
Overige gegevens 127 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Das zweite Schwert. - Berlin : Suhrkamp Verlag, (c)2020
ISBN 9789028451094
PPN 433212780
Genre sociale roman - psychologische roman
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Dit soort kleinigheden
Boek

Dit soort kleinigheden ([2021])/ Claire Keegan, vertaald [uit het Engels] door Harm Damsma en Niek Miedema

Als in het katholieke Ierland van 1985 ongehuwde moeders en andere 'moeilijke' meisjes, door de kerk worden uitgebuit, stelt een man een moedige daad.

Claire Keegan