Gesprekken met opa
Boek

Gesprekken met opa (2022)/ Raoul de Jong

Weergave van de persoonlijke gesprekken die de auteur voerde met zijn grootvader in diens laatste levensjaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een weergave van de persoonlijke, intieme gesprekken die schrijver Raoul de Jong voerde met zijn grootvader in diens laatste levensjaar. Raoul, een homoseksuele man van kleur met Surinaamse roots, en zijn grootvader Ep, een Groningse witte heteroseksuele man van negentig, lijken in eerste instantie elkaars tegenpolen. Als zijn grootvader warriger en breekbaarder wordt, besluit Raoul met hem in gesprek te gaan, nu het nog kan. Het resultaat is een universum vol levenslessen, liefde en grote en kleine sprookjes.'Gesprekken met opa' is in een warme, persoonlijke stijl en met humor en eerbied geschreven. Voor lezers met interesse in verhalen over bijzondere familierelaties. Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is schrijver, columnist, programmamaker en danser. Hij schreef meerdere boeken. Zijn persoonlijke roman 'Jaguarman' belandde in 2021 op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs.

Specificaties

Nederlands | 9789403163413 | 84 pagina's

Titel Gesprekken met opa
Auteur Raoul de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2022
Overige gegevens 84 pagina's - illustraties - 18 cm
ISBN 9789403163413
PPN 435362259
Thematrefwoord Grootvaders
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa
Wen er maar aan
Boek

Wen er maar aan ([2020])/ Maike Meijer

Dagboek van een werkloze actrice.

Maike Meijer
Mijn lieve gunsteling
Boek

Mijn lieve gunsteling roman ([2020])/ Marieke Lucas Rijneveld

Een veearts is seksueel geobsedeerd door een getroebleerd jongensmeisje dat juist aan het begin van haar puberteit staat.

Marieke Lucas Rijneveld
Wat je van bloed weet
Boek

Wat je van bloed weet (2022)/ Philip Huff

De verteller beschrijft wat het met je doet als je opgroeit in een ogenschijnlijk welvarend maar in feite gewelddadig gezin en hoe dat doorwerkt in je volwassen leven.

Philip Huff
Zomervacht
Boek

Zomervacht ([2018])/ Jaap Robben

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken? Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieAls de instelling waarin de gehandicapte broer van Brian woont, wordt gerenoveerd, besluit hun vader om de 13-jarige Brian tijdens diens vakantie voor zijn broer te laten zorgen.

Jaap Robben