Hybride bijeenkomsten
Boek

Hybride bijeenkomsten praktische gids voor effectief en sprankelend samenwerken ([2021])/ Matthijs Steeneveld, Annemieke Mintjes & Martha Buning, redactie: Schreib tekst en redactie, Wilma Schreiber ; illustraties: Wietske Westra

Gedetailleerde gebruiksaanwijzing voor goed voorbereid en efficiënt vergaderen op hybride wijze: gedeeltelijk fysiek, gedeeltelijk digitaal.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs richten zich op de situatie waarin gedeeltelijk digitaal en gedeeltelijk fysiek wordt vergaderd. Deze manier van werken wordt samengevat onder 'toekomstgericht werken', na de coronacrisis. Vervolgens wordt aangegeven hoe je je op deze bijeenkomsten voorbereidt, wie er deelnemen, hoe de techniek werkt en welke werkvormen er kunnen worden gehanteerd. Als er vergaderd wordt, wat zijn dan de doelstellingen en de gewenste opbrengsten? De kenmerken van een vergadering worden uitvoerig belicht, zo ook de 'materialen'. 'Maak een checklist', zo adviseren de auteurs, zoals een script, vooraf te regelen zaken, de nodige tools en stel een facilitator aan die het proces voor de bijeenkomst ontwerpt en begeleidt. Hoewel gesteld wordt dat de inhoud o.a. gebaseerd is op wetenschappelijke grond, mag de tekst beslist toegankelijk worden genoemd. Het boek is uiteraard bedoeld als een praktisch hulpmiddel, blijft de vraag of een zo gedetailleerde gebruiksaanwijzing om te kunnen vergaderen gewenst is. Vooral voor ondernemers en medewerkers die veel digitaal samenwerken.

Specificaties

Nederlands | 9789024444731 | 176 pagina's

Titel Hybride bijeenkomsten : praktische gids voor effectief en sprankelend samenwerken
Auteur Matthijs Steeneveld
Secundaire auteur Annemieke Mintjes ; Martha Buning ; Wilma Schreiber ; Wietske Westra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2021]
Overige gegevens 176 pagina's - Illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024444731
PPN 433337656
Rubriekscode 366.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatiepsychologie ; Teamwerk
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-psychologie