Namens mijn vader
Boek

Namens mijn vader de Indische stilte verbroken (maart 2022)/ Marit Buur, redactie: Andy Arnts, Marielle Saegaert

Een 12-jarige Indische jongen komt in 1942 terecht in het Japanse interneringskamp Baros 5. Zijn ervaringen daar zullen hem tekenen voor het leven.

Aanwezigheid

Recensie

In 'Namens mijn vader' heeft auteur Marit Buur de mémoires die haar Indische vader achterliet toen hij stierf, bewerkt tot een biografische roman over zijn aangrijpende ervaringen in Nederlands-Indië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Eugène Bakker, geboren in 1930 op Sumatra, heeft een heerlijke jeugd op Java. Als de Japanners Nederlands-Indië binnenvallen in 1942 verandert echter alles. Als een van de weinige jonge jongens belandt Eugène in Baros 5, het meest beruchte mannenkamp op Java, waar hij is overgeleverd aan de huiveringwekkende praktijken van de bezetter. Deze ervaringen zullen hem tekenen voor het leven. 'Namens mijn vader' is geschreven vanuit het perspectief van de hoofdpersoon in een toegankelijke, prettig leesbare stijl. Het boek zal lezers aanspreken die geïnteresseerd zijn in persoonlijke verhalen over Nederlands-Indië.

Specificaties

Nederlands | 9789493244054 | 191 pagina's

Titel Namens mijn vader : de Indische stilte verbroken
Auteur Marit Buur
Secundaire auteur Andy Arnts ; Marielle Saegaert
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Elst (U)] : Batavia Publishers, maart 2022
Overige gegevens 191 pagina's - 24 cm
ISBN 9789493244054
PPN 436344319
Rubriekscode 928.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Interneringskampen; Nederlands Oost-Indie; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Interneringskampen

Anderen bekeken ook

Bonuskind
Boek

Bonuskind (2020)/ Saskia Noort

Als een gescheiden moeder dood wordt gevonden, onderzoekt haar puberdochter wat er precies is gebeurd en waagt hierbij haar eigen leven.

Saskia Noort
De oorlog van horen zwijgen
Boek

De oorlog van horen zwijgen een familiegeschiedenis ([2019])/ Mieke Eerkens, uit het Engels vertaald door Patricia Piolon

Geschiedenis van een Amerikaanse familie van Nederlandse herkomst, waarvan de kinderen nog steeds de gevolgen ervaren van de ervaringen van hun ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mieke Eerkens
De zevende zus
Boek

De zevende zus (2021)/ Lucinda Riley, vertaling [uit het Engels]: Dieuwke van der Veen, Erica Disco, Irene Goes en Anne Jongeling

Voor een herdenkingsbijenkomst voor hun overleden adoptiefvader zoeken zes zussen de zevende zus.

Lucinda Riley
Mijn verloren vrouw
Boek

Mijn verloren vrouw (2014)/ Alyson Richman, vertaling [uit het Engels]: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen

Een pasgetrouwde vrouw verkiest in Praag bij haar familie te blijven als haar man tijdens de Tweede Wereldoorlog de overtocht naar Amerika maakt.

Alyson Richman
De heilige Rita
Boek

De heilige Rita roman (2017)/ Tommy Wieringa

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

Tommy Wieringa