Station Tokio Ueno
Boek

Station Tokio Ueno (2022)/ Yu Miri, uit het Japans vertaald door Geert van Bremen

Na een leven in de bouw en de kernramp in Fukushima slijt een man zijn laatste jaren in een daklozenkamp, waar het bruisende leven in Tokio aan hem voorbijtrekt.

Aanwezigheid

Recensie

Kazu, de hoofdpersoon in de roman 'Station Tokio Ueno', heeft nooit geluk. Door zijn werk ziet hij zijn vrouw en kinderen nooit, en als het noodlot toeslaat in Fukushima is het te laat. Hij slijt zijn laatste jaren in het daklozenkamp in Ueno Park. Door Kazu's ogen ziet de lezer het bruisende leven in Tokio dat aan hem voorbijtrekt en de intieme details van zijn leven, getekend door verlies en ongelijkheid. In een invoelende, zachtaardige stijl geschreven. 'Station Tokio Ueno' zal een brede literaire lezersgroep aanspreken. Yü Miri (Tsuchiura, 1968) publiceerde al meer dan twintig romans en werd bekroond met de Akutagawa-prijs. Ze wordt beschouwd als een van Japans meest vooraanstaande literaire outcasts. Station Tokio Ueno werd bekroond met de prestigieuze National Book Award voor vertaalde fictie.

Specificaties

Nederlands | 9789044545418 | 175 pagina's

Titel Station Tokio Ueno
Auteur Yū" Miri
Secundaire auteur Geert van Bremen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, 2022
Overige gegevens 175 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: JR Ueno-eki kōen-guchi. - Kawade Shob¯o Shinsha, (c)2014
ISBN 9789044545418
PPN 435375210
Genre psychologische roman - sociale roman
Thematrefwoord Japan ; Dak- en thuislozen ; Arbeid ; Sociale ongelijkheid ; Kernrampen
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

De greppel
Boek

De greppel ([2016])/ Herman Koch

Een zelfverzekerde burgemeester van Amsterdam wordt aan het twijfelen gebracht door zijn vermoeden dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie heeft.

Herman Koch
Moord op de moestuin
Boek

Moord op de moestuin ([2019])/ Nicolien Mizee

Judith huurt een boswachtershuisje en een bijbehorende moestuin op het landgoed van vrienden. De onderlinge verhoudingen zijn nogal gespannen.

Nicolien Mizee
Een zaterdagmiddag
Boek

Een zaterdagmiddag ([2016])/ Bert Wagendorp, met illustraties van Ien van Laanen

Een moeder vertelt haar zoon, een journalist, over het drama dat haar familie in de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen, een drama waarvan de reikwijdte zich uitstrekt tot het bestaan van de zoon.

Bert Wagendorp
Het einde van de eenzaamheid
Boek

Het einde van de eenzaamheid ([2017])/ Benedict Wells, uit het Duits vertaald door Gerda Baardman

Als hun ouders in 1983 bij een auto-ongeluk om het leven komen, worden drie kinderen in een internaat geplaatst; daar proberen ze met dit drama, dat ook hun verdere leven zal tekenen, om te gaan.

Benedict Wells
Het beste wat we hebben
Boek

Het beste wat we hebben (2017)/ Griet Op de Beeck

De veertiger Lucas, die net als zijn zus als kind te maken heeft gehad met misbruik, staat op een kantelpunt in zijn leven. Hij neemt een aantal rigoureuze beslissingen.

Griet Op de Beeck