Mijn grote liefde
Boek

Mijn grote liefde een leven met Peter R. de Vries (2022)/ Tahmina Akefi

Persoonlijk verhaal van de auteur over haar leven met Peter R. de Vries en hun bijzondere liefde.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal van Tahmina Akefi en Peter R. de Vries over hun bijzondere liefde. Zij, gevlucht voor de oorlog in Afghanistan. Hij, 26 jaar ouder en de bekendste misdaadjournalist van Nederland. Een relatie die niet vanzelfsprekend is, maar wel uniek, intens en vooral vol van liefde. Een liefde die vaak op de proef werd gesteld, maar alle tegenslagen wist te overwinnen. Het eerste deel van het boek is afwisselend vanuit zijn en haar perspectief geschreven. Door de aanslag op het leven van Peter heeft Tahmina het boek alleen voltooid. In openhartige, toegankelijke stijl geschreven.Tahmina Akefi (Kabul, 1983) is journalist en schrijver. Eerder schreef ze 'Geen van ons keek om' en 'Jongen van de oude stad'.

Specificaties

Nederlands | 9789044650341 | 252 pagina's

Titel Mijn grote liefde : een leven met Peter R. de Vries
Auteur Tahmina Akefi
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2022
Overige gegevens 252 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - 22 cm
ISBN 9789044650341
PPN 437120538
Rubriekscode 092.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vries, Peter R. de
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Vries

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Amalia
Boek

Amalia (november 2021)/ Breij, Claudia de

Portret van kroonprinses Amalia van Nederland (2003), ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag en wettelijke meerderjarigheid.

Claudia de Breij
Wij waren, ik ben
Boek

Wij waren, ik ben weg uit Ruinerwold (oktober 2022)/ Israel van Dorsten

Persoonlijk relaas van een van de kinderen die werd opgesloten door hun vader in een boerderij in Ruinerwold.

Israel van Dorsten
Nu ik je zie
Boek

Nu ik je zie op zoek naar mijn vader ([2020])/ Merlijn Kamerling

Beschrijving van het leven en de persoon van acteur en zanger Antonie Kamerling (1966-2010) aan de hand van gesprekken die zijn zoon Merlijn tien jaar na zijn vaders dood had met twaalf mensen die dicht bij hem stonden.

Merlijn Kamerling
Martien
Boek

Martien van burgemeesterszoontje tot kasteelheer ([2020])/ Jan Dijkgraaf

Biografie van de mediapersoonlijkheid Martien Meiland.

Jan Dijkgraaf