Dit leven
Boek

Dit leven hoe onze sterfelijkheid ons vrijmaakt (2022)/ Martin Hägglund, vertaald [uit het Engels] door Jan Robert Braat, Huub Stegeman en Albert Witteveen

Onderzoek naar het verband tussen vrijheid en sterfelijkheid in een geseculariseerde wereld, vanuit het perspectief van filosofie, spiritualiteit, literatuur en politiek.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 13/12/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. GESCHIEDENIS 905.2 HÄGG

Recensie

Een vuistdikke meditatie (508 blz.) over vrijheid en sterfelijkheid in een geseculariseerde wereld vanuit het perspectief van filosofie, spiritualiteit, literatuur en politiek. Als het leven eeuwig is, zou het dan nog de moeite waard zijn? Of is het juist het eindige, zoals een partner die onze hand vasthoudt of waar we onze beperkte tijd aan besteden, dat het leven kostbaar en bijzonder maakt? Op zijn zoektocht gaat auteur Martin Hägglund te rade bij denkers als Aristoteles en Hegel, schrijvers als Dante en Proust, en economen als Mill en Keynes, en schept hij vergezichten die tonen hoe we ons leven anders kunnen inrichten in een samenleving waarin het geloof geen vanzelfsprekend houvast meer biedt. 'Dit leven' is helder en diepgravend geschreven. Met name geschikt voor een geoefend lezerspubliek. Martin Hägglund (1976) is hoogleraar literatuurwetenschappen aan Yale University. Hij geeft wereldwijd lezingen en schreef onder meer voor The New York Times. Zijn boeken werden in meerdere talen vertaald.

Specificaties

Nederlands | 9789021341606 | 508 pagina's

Titel Dit leven : hoe onze sterfelijkheid ons vrijmaakt
Auteur Martin Hägglund
Secundaire auteur Jan Robert Braat
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Alfabet uitgevers, 2022
Overige gegevens 508 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789021341606
PPN 435575880
Rubriekscode 905.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrijheid ; Sterfelijkheid ; Secularisatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrijheid