Schokeffecten
Boek

Schokeffecten filosoferen in tijden van klimaatverandering ([2023])/ Wouter Kusters, redactie: Sabine Holtermann

Kritische beschouwing van de functie van filosofie in tijden van klimaatverandering. De auteur belicht de stadia waar hij doorheen ging toen hij besefte wat de verstrekkende gevolgen zullen zijn van het veranderende klimaat, van de eerste alarmschok tot een duurzaam alarmisme.

Aanwezigheid

Recensie

Een kritische en actuele beschouwing van de functie van filosofie in tijden van klimaatverandering. Hoe kan je nog rustig slapen als je je volledig bewust wordt van de dreiging van klimaatverandering? Filosoof Wouter Kusters beschrijft hoe hijzelf reageerde toen hij besefte hoe diep we in de problemen zitten. Hij analyseert reacties van shock, paniek en angst tot berusting, vertrouwen en zelfs optimisme, en stelt de vraag: is er in het licht van de dreigende ondergang nog filosofie mogelijk? De eerste alarmschok leidt tot duurzaam alarmisme en tot een zoektocht naar manieren om verantwoordelijkheid te nemen.'Schokeffecten' is in een aansprekende stijl en met filosofische diepgang geschreven, waarbij de auteur zijn persoonlijke verhaal verweeft met een bredere maatschappelijke visie. Vooral geschikt voor geoefende lezers.Wouter Kusters (1966) is een Nederlandse filosoof en taalwetenschapper. Zijn debuutboek 'Pure waanzin' werd bekroond met de Van Helsdingenprijs en de Socrates Wisselbeker. Tien jaar later won hij opnieuw de Wisselbeker met 'Filosofie van de waanzin'.

Specificaties

Nederlands | 9789083262338 | 363 pagina's

Titel Schokeffecten : filosoferen in tijden van klimaatverandering
Auteur Wouter Kusters
Secundaire auteur Sabine Holtermann
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leusden : ISVW Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 363 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789083262338
PPN 437483789
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Filosofie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat

Anderen bekeken ook

Luister
Boek

Luister (2024)/ Sacha Bronwasser

Een Nederlandse vrouw die in 1989 op 20-jarige leeftijd naar Parijs vertrok om daar als au pair te werken, probeert na de gewelddadige aanslagen in Parijs in november 2015 haar eigen geschiedenis te reconstrueren.

Sacha Bronwasser
Klara en de zon
Boek

Klara en de zon ([2021])/ Kazuo Ishiguro, vertaald [uit het Engels] door Peter Bergsma

In een toekomstige wereld probeert een op zonne-energie werkende 'kunstmatige vriendin' een ziek meisje te redden, waarbij ze haar plichtsbesef ver doorvoert en de wereld om haar heen niet altijd goed interpreteert.

Kazuo Ishiguro