Op zoek naar de verstrooide tijd
Boek

Op zoek naar de verstrooide tijd ([2023])/ Koen Haegens

Persoonlijk getint filosofisch essay over de vraag waarom de mens de beperkte tijd die hij tot zijn beschikking heeft zo vaak besteedt aan zinloze zaken, waarbij de auteur aan de hand van denkers als De Beauvoir, Kierkegaard en Heidegger onderzoekt of er een andere, intensere omgang mogelijk is met de tijd die ons gegeven is.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk getint filosofisch essay over hoe de mens de beperkte tijd die hij tot zijn beschikking heeft maar al te vaak verstrooit, maar ook kan leren rekken. Een ingrijpende gebeurtenis die hem bijna het leven kost, confronteert Koen Haegens met de tijdelijkheid van het bestaan en ons gebrek aan besef daarvan. Hoe kan het dat we van elk moment willen genieten maar ondertussen al swipend, scrollend en bingewatchend smijten met de uren, alsof ze niet op kunnen? Mede aan de hand van denkers als Kierkegaard, Heidegger en De Beauvoir duikt Koen Haegens in de 'verstrooide tijd'. Dit spoor leidt langs gestreste Romeinen, smartphones en tijddieven, om te eindigen bij het antwoord op de vraag of er een andere, intensere omgang mogelijk is met de beperkte tijd die ons gegeven is. Pakkend en persoonlijk, maar ook scherpzinnig en met filosofische diepgang geschreven. Voor de meer geoefende lezer. Koen Haegens (1980) is economieredacteur en columnist bij De Groene Amsterdammer. Hij schreef enkele boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789026362095 | 183 pagina's

Titel Op zoek naar de verstrooide tijd
Auteur Koen Haegens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2023]
Overige gegevens 183 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789026362095
PPN 437779157
Rubriekscode 300.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijdsbesteding; Filosofische aspecten ; Bijna-doodervaringen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Tijdsbesteding

Anderen bekeken ook

Even goede vrienden
Boek

Even goede vrienden een zoektocht naar hoe vriendschap (niet) werkt (2023)/ Raounak Khaddari

Verslag van een persoonlijke zoektocht naar het belang van vriendschappen en hoe deze (niet) werken aan de hand van filosofie, wetenschap, geschiedenis en persoonlijke verhalen.

Raounak Khaddari
De keuze
Boek

De keuze leven in vrijheid (oktober 2020)/ Dr. Edith Eva Eger met Esmé Schwall Weigand, vertaling [uit het Engels] Elisabeth van Borselen

Herinneringen van de Shoah-overlevende die in haar klinisch-psychologische werk heling vond voor haar onverwerkte verleden.

Edith Eva Eger