Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis
Boek

Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis ([2023])/ Bòi Antoin & Cees Luckhardt, redactie Katerna tekst & redactie, Clazien Medendorp

Geschiedenis van het Caribische eiland Bonaire, die werd bepaald door de winning van zout door slaafgemaakten en het Nederlandse kolonialisme. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. GESCHIEDENIS NEDERLANDSE ANTILLEN 948 ANTO

Recensie

Een geheel herziene uitgave van het boek over de geschiedenis van het Caribische eiland Bonaire, die werd bepaald door de winning van zout door slaafgemaakten en het Nederlandse kolonialisme. Bonaire was voor Nederland behalve een straf- en verbanningskolonie ook een belangrijk verversingsstation en zoutleverancier. Velen van de honderden slaafgemaakte Afrikanen kregen lichamelijke klachten van het werken op de zoutpannen, ook wel 'de witte hel' genoemd. Antoin en Luckhardt tekenen de koloniale geschiedenis van het eiland op. Helder en informatief geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met historische foto's en illustraties in zwart-wit. Bòi Antoin (1963) is een Antilliaanse auteur. Hij spant zich in om de Bonairiaanse cultuur te bewaren en haar (orale) geschiedenis te ontsluiten. Voor zijn verdiensten ontving hij in 2002 een Zilveren Anjer. Cees Luckhardt is docent geschiedenis en wereldburgerschap.

Specificaties

Nederlands | 9789460229879 | 223 pagina's

Titel Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis
Auteur Biòi Antoin
Secundaire auteur Cees Luckhardt ; Clazien Medendorp
Type materiaal Boek
Uitgave Volendam : LM Publishers, [2023]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460229879
PPN 438432150
Rubriekscode Nederlandse Antillen 948
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bonaire; Geschiedenis ; Nederland; Koloniale geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Nederlandse Antillen (Bonaire)