Licht in het duister
Boek

Licht in het duister = Sternstunden der Menschheit : veertien historische miniaturen : veertien historische miniaturen ([2022])/ Stefan Zweig, vertaald uit het Duits door Bart van Kreel

Beschrijvingen van veertien belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis, waarbij telkens een markante historische persoon een grote rol speelt.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek met historische miniaturen. Het boek bespreekt veertien grote gebeurtenissen die van invloed zijn geweest op de geschiedenis van de mensheid, waarbij steeds een markante historische persoonlijkheid een grote rol speelt. Telkens blijkt dat het vaak de korte momenten zijn, door toeval bepaald, die vormend zijn voor de toekomst. Onderwerpen en personen die aan bod komen zijn onder meer Cicero, de verovering van Byzantium, Georg Friedrich Händel, de Marseillaise, Napoleon en Waterloo, Goethe, Dostojevski, Tolstoj, de ontdekkingsreiziger kapitein Robert Falcon Scott en Lenin. Zeer intelligent geschreven. Uitsluitend geschikt voor een geoefende lezersgroep. Stefan Zweig (Wenen, 1881 - Petrópolis, 1942) was een wereldberoemde schrijver, dichter, historicus en toneelschrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789086842605 | 287 pagina's

Titel Licht in het duister = Sternstunden der Menschheit : veertien historische miniaturen : veertien historische miniaturen
Auteur Stefan Zweig
Secundaire auteur Bart van Kreel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij IJzer, [2022]
Overige gegevens 287 pagina's - 22 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Sternstunden der Menschheit
ISBN 9789086842605
PPN 436925605
Rubriekscode 903.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Historische personen ; Algemene geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Historische personen

Anderen bekeken ook

De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken