De voedselfuik
Boek

De voedselfuik waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen? ([2023])/ Chris van Tulleken, vertaald [uit het Engels] door Auke van den Berg

Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel. De auteur gaat in op de schade die industrieel ontworpen voedsel aanricht aan het lichaam, de gezondheid en de planeet. Het boek stelt dat onze eetgewoonten grotendeels worden bepaald door de voedselindustrie en marketing, en dat het moeilijk is om gezonde keuzes te maken in een tijdperk waarin de meeste calorieën die we consumeren afkomstig zijn van verslavend, industrieel ontworpen voedsel. Het boek biedt perspectief en oplossingen voor een gezonder leven voor de mens en voor de aarde. Informatief en duidelijk geschreven, met persoonlijke passages. Geschikt voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Chris van Tulleken (1978) is een Britse schrijver, arts en viroloog. Hij focust zich als wetenschapper op integriteit en belangenverstrengeling, met name op het gebied van voeding. Voor de BBC maakte hij vele programma's over gezondheid.

Specificaties

Nederlands | 9789026359620 | 391 pagina's

Titel De voedselfuik : waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Auteur Chris van Tulleken
Secundaire auteur Auke van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2023]
Overige gegevens 391 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ultra-processed people. - Penguin Random House, (c)2023
ISBN 9789026359620
PPN 438416368
Rubriekscode 385.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voeding ; Voedingsmiddelenindustrie ; Voedingsgewoonten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsindustrie

Anderen bekeken ook

De wilde stilte
Boek

De wilde stilte ([2020])/ Raynor Winn

Persoonlijk verslag over de langeafstandswandelingen die een echtpaar maakte door het zuidwesten van Engeland en over IJsland nadat ze alles waren kwijtgeraakt, en van de spirituele groei die ze doormaakten door contact met de natuur.

Raynor Winn
Het zoutpad
Boek

Het zoutpad over oude wegen naar een nieuw begin (december 2020)/ Raynor Winn

Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.

Raynor Winn
Het geschenk
Boek

Het geschenk 12 lessen die je leven kunnen redden ([2020])/ Edith Eger, vertaling [uit het Engels] Elisabeth van Borselen

Zelfhulpboek dat praktische handvatten biedt voor het omgaan met pijn, verlies, verdriet en angst van de Amerikaanse traumapsycholoog die Auschwitz overleefde.

Edith Eger