Hoe migratie echt werkt
Boek

Hoe migratie echt werkt het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen (2023)/ Hein de Haas, vertaald [uit het Engels] door Alexander van Kesteren

Verhandeling over migratie en de effecten ervan aan de hand van tweeëntwintig migratiemythen van zowel linkse als rechtse aard.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over migratie en de effecten ervan. Al jaren zorgt het debat over migratie voor verdeeldheid binnen de wereldpolitiek en inmiddels lijkt de kloof groter dan ooit. Het boek confronteert de lezer met de feiten achter de krantenkoppen en de beweringen van politici over migratie. Op basis van 30 jaar onderzoek ontkracht de auteur 22 hardnekkige migratiemythen van zowel linkse als rechtse aard. Met hoofdstukken over migratiepropaganda, immigratie als bedreiging en immigratie als oplossing. Helder en informatief geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Hein de Haas is socioloog, geograaf en migratieonderzoeker. Tussen 2006 en 2015 was hij onderzoeker aan en mededirecteur van het International Migration Institute (IMI) aan de Universiteit van Oxford. Momenteel is hij hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, van waaruit hij leiding blijft geven aan het IMI. Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar Migratie en Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht.

Specificaties

Nederlands | 9789000386857 | 519 pagina's

Titel Hoe migratie echt werkt : het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen
Auteur Hein de Haas
Secundaire auteur Alexander van Kesteren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 519 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How migration really works. - Viking, (c)2023
ISBN 9789000386857
PPN 438458540
Rubriekscode 302.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Migratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Migratie

Anderen bekeken ook

Willem die Madoc maakte
Boek

Willem die Madoc maakte (april 2021)/ Nico Dros

Als een hoogleraar een middeleeuwse bundel met verhalen in handen krijgt, ontvouwt zich de legende van Madoc, een Welshe prins.

Nico Dros
De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken
Aleksandra
Boek

Aleksandra roman (2021)/ Lisa Weeda

Kleindochter Lisa beschrijft de geschiedenis van haar Oekraïense familie, waarin haar grootmoeder Aleksandra en haar neef Kolja centraal staan, tegen de achtergrond van circa honderd jaar geschiedenis van de Oekraïne.

Lisa Weeda
Fortuna's kinderen
Boek

Fortuna's kinderen een trans-Atlantische familiekroniek (2021)/ Annejet van der Zijl

Geschiedenis van de Nederlandse families Herckenrath en De Fremery, die in de negentiende eeuw hun geluk in de Verenigde Staten beproefden.

Annejet van der Zijl
De ontdekking van Urk
Boek

De ontdekking van Urk (november 2020)/ Matthias M.R. Declercq, ontwerp kaarten: Yde Bouma

De Vlaamse journalist en auteur woonde in 2019 een half jaar lang te midden van de Urkers en beschrijft het leven van deze bijzondere Nederlandse dorpsgemeenschap.

Matthias M.R. Declercq