Maak de wereld beter
Boek

Maak de wereld beter het verhaal van mijn moeder (2023)/ Robert Vuijsje

Beschrijving van het bijzondere leven van Sheila Gogol (1942-2022) en een persoonlijke zoektocht van de auteur, haar zoon, naar hoe het verder moet na haar dood. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een beschrijving van het bijzondere leven van Sheila Gogol (1942-2022), en een persoonlijke zoektocht van haar zoon Robert Vuijsje naar hoe het verder moet na haar dood. Sheila Gogol overleed in oktober 2022 na een leven dat het best te vergelijken was met dat van Forrest Gump. Bijna per ongeluk was ze aanwezig tijdens historische momenten als de Mars naar Washington waar Martin Luther King zijn 'I have a dream'-toespraak hield, ontmoette ze figuren als Malcolm X en Marilyn Monroe, en werkte in het Anne Frank Huis met Otto Frank. Toch was deze niet-alledaagse levensloop niet het belangrijkste waar ze tijdens haar laatste weken met haar zoon over sprak. Dat was vooral wat ze tijdens dat opmerkelijke leven had geleerd: maak de wereld beter. Dit boek een ode van een zoon aan zijn moeder, en een zoektocht naar hoe het verder moet nu ze er niet meer is. Persoonlijk en op warme toon geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met zwart-witfoto's. Robert Vuijsje (Amsterdam, 1970) is een bekende Nederlandse schrijver en columnist. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789400410824 | 157 pagina's

Titel Maak de wereld beter : het verhaal van mijn moeder
Auteur Robert Vuijsje
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Thomas Rap, 2023
Overige gegevens 157 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789400410824
PPN 439185556
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gogol, Sheila; Biografieën
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Gogol

Anderen bekeken ook

Fortuna's kinderen
Boek

Fortuna's kinderen een trans-Atlantische familiekroniek (2021)/ Annejet van der Zijl

Geschiedenis van de Nederlandse families Herckenrath en De Fremery, die in de negentiende eeuw hun geluk in de Verenigde Staten beproefden.

Annejet van der Zijl
De tuinen van Buitenzorg
Boek

De tuinen van Buitenzorg ([2021])/ Jan Brokken

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Jan Brokken
Wat je van bloed weet
Boek

Wat je van bloed weet (2022)/ Philip Huff

De verteller beschrijft wat het met je doet als je opgroeit in een ogenschijnlijk welvarend maar in feite gewelddadig gezin en hoe dat doorwerkt in je volwassen leven.

Philip Huff
De heks van Limbricht
Boek

De heks van Limbricht roman (2021)/ Susan Smit

In 1674 in een dorpje bij Sittard wordt een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid.

Susan Smit
Raadselvader
Boek

Raadselvader kind in de Koude Oorlog (2018)/ Jolande Withuis

De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

Jolande Withuis