De torens van februari
Boek

De torens van februari een (vooralsnog) anoniem dagboek (2024)/ van leestekens en voetnoten voorzien door Tonke Dragt

Een verzameling dagboekfragmenten en enkele krantenknipsels helderen iets op van de gebeurtenissen rond de mysterieuze verdwijning van de 14-jarige Tom, die op een schrikkeldag in februari 'Het Woord' uitspreekt. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een klassieke jeugdroman over het mysterie van 'het woord' waarmee je, alleen tijdens een schrikkeljaar, naar een parallelle werkelijkheid kunt reizen. Het verhaal volgt de 14-jarige Tom die zijn geheugen kwijt is en een dagboek bijhoudt. Hij gaat op een ontdekkingsreis in een vreemde wereld. Alles lijkt nieuw, maar is dat wel zo? Hij weet niet wie hij kan vertrouwen en of hij zal vinden wat hij zoekt. Zachtaardig maar met suspense en in dagboekvorm geschreven, vanuit het ik-perspectief van Tom. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf ca. 13 jaar en ouder. Tonke Dragt (Batavia, 1930) is een zeer bekende Nederlandse illustrator en (jeugd)auteur. Haar werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals Kinderboek van het jaar, de Nienke van Hichtum-prijs en de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Specificaties

Nederlands | 9789025885793 | 200 pagina's

Titel De torens van februari : een (vooralsnog) anoniem dagboek
Auteur Tonke Dragt
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2024
Overige gegevens 200 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: Den Haag : Leopold, 1973
ISBN 9789025885793
PPN 439078873
Thematrefwoord Amnesie ; Dagboeken ; Verdwijningen ; Identiteit
Taal Nederlands

Anderen bekeken ook

Hele verhalen voor een halve soldaat
Boek

Hele verhalen voor een halve soldaat (2020)/ Benny Lindelauf, met illustraties van Ludwig Volbeda

Het is oorlog en zes broers worden om de beurt opgeroepen door het leger. Ze moeten zich melden bij een grenspost in de woestijn. Ze betalen de wachtpost ieder met een verhaal, in de hoop hun jongste broer voor het leger te behoeden. Met veel sfeervolle pentekeningen in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Benny Lindelauf
De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen ([2018])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Meneer Grootneus vraagt of Andy en Terry op zijn kleinkinderen willen passen. Ach, waarom niet, hun boomhut is toch heel geschikt voor kleine kinderen? Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Andy Griffiths
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia
Boek

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia ([2021])/ Jozua Douglas, tekeningen van Geert Gratama

Meneer de Bruin wil dat zijn zoon Lev (11) een beroemde superdetective wordt. Als een moord in de bibliotheek wordt gepleegd en bibliothecaris Sjaak Schreef wordt verdacht, wil hij dat Lev zijn onschuld bewijst. Maar dan wordt meneer de Bruin zelf gearresteerd! Vanaf ca. 9 jaar.

Jozua Douglas
Operatie Pisang
Boek

Operatie Pisang ([2017])/ Jozua Douglas, tekeningen van Elly Hees

Meester Gabriel, de leraar van presidentskinderen Rosa en Fico, is opeens verdwenen. De kinderen gaan op onderzoek uit en ontdekken vreemde zaken. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Jozua Douglas
Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh
Boek

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh ([2018])/ Sanne Rooseboom, met illustraties van Mark Janssen

Nina, Alfa, Ruben en de blinde, hoogbejaarde mevrouw Vis vormen samen het geheime Ministerie van Oplossingen. Ze moeten eerst een openstaande zaak uit 1953 oplossen: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh. Vanaf ca. 9 jaar.

Sanne Rooseboom