De maarzegger in hersenland
Boek

De maarzegger in hersenland tussen wijsheid en wetenschap (2024)/ Kees Brunia, speciaal voor dit boek vervaardigde nieuwe anatomische tekeningen: Rogier Trompert Medical Art ; redactie: Fiorien van der Werff-van Goudoever

Beschouwing over de werking van het menselijk brein vanuit biologisch, filosofisch en mythologisch perspectief, waarbij historische figuren en moderne wetenschappers besproken worden die hebben bijgedragen aan het begrip van de hersenen. Met illustraties en foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een verdiepende beschouwing over de werking van het menselijk brein. Emeritus hoogleraar Kees Brunia laat zien hoe historische figuren en moderne wetenschappers hebben bijgedragen aan ons begrip van de hersenen en hoe dit ons dagelijks leven beïnvloedt, van de oude Grieken tot de nieuwste neurowetenschappelijke ontdekkingen. Het boek verweeft mythologie, filosofie en biologie met behulp van de kritische stem van 'de maarzegger' Juniper, die vragen stelt en twijfels uit. Het boek is een uitnodiging tot nieuwsgierigheid en verdere verkenning van het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam. Verhelderend, onderhoudend en met vakmanschap geschreven. Met illustraties en foto's in kleur en zwart-wit. Met name geschikt voor de meer geoefende lezer. Professor dr. Kees Brunia (1932) is emeritus hoogleraar fysiologische psychologie aan de Universiteit van Tilburg, gespecialiseerd in neurologie en psychiatrie. Hij geeft verschillende cursussen over hersenen en gedrag.

Specificaties

Nederlands | 9789463015172 | 299 pagina's

Titel De maarzegger in hersenland : tussen wijsheid en wetenschap
Auteur Kees Brunia
Secundaire auteur Fiorien van der Werff-van Goudoever
Type materiaal Boek
Uitgave UtrechtEburon, 2024
Overige gegevens 299 pagina's - portretten, foto's, illustraties, kaarten - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463015172
PPN 443417318
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen ; Neurowetenschappen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen