De methode Coué
Boek

De methode Coué een familiegeschiedenis (cop. 2008)/ Teuntje Klinkenberg

Recensie

Klinkenberg (1954) is de dochter van de bekende linkse journalist Wim Klinkenberg; ze is getrouwd met Huub van der Lubbe. Ze schreef een indrukwekkend autobiografisch verhaal over een opmerkelijke familie, met de nadruk op de ziektegeschiedenis in de vrouwelijke lijn. Haar moeder overleed toen Teuntje zeventien was, zijzelf werd enkele malen met borstkanker geconfronteerd. Dit maakt dit verhaal extra actueel in een tijd waarin zoveel aandacht besteed wordt aan deze ziekte. Maar het is ook een mooi moeder-dochter verhaal, boeiend en met vaart geschreven. De dramatische elementen worden eenvoudig, eerlijk en zonder een teveel aan sentiment verteld, waardoor ze des te meer doel treffen. Tekenend is dat de schrijfster eindigt met de uitspraak: 'ik heb ontzettend veel geluk gehad'. De lezer krijgt intussen wel een heel andere kijk op het gezin van de zanger van 'De Dijk'! Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789046804681

Titel De methode Coué : een familiegeschiedenis
Auteur Teuntje Klinkenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2008
Overige gegevens 192 p - 21 cm
ISBN 9789046804681
PPN 31491899X
Rubriekscode 418.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borstkankerpatiënten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moeder-dochter relatie

Anderen bekeken ook

Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
Hoor nu mijn stem
Boek

Hoor nu mijn stem (2017)/ Franca Treur

Franca Treur
Het gordijn
Boek

Het gordijn (2017)/ Kader Abdolah

De in ballingschap levende Iraanse schrijver ontmoet in het onwezenlijke decor van Dubai nog één keer zijn moeder en hij gaat mee in haar door dementie beïnvloede beleving van de dagen die ze samen doorbrengen.

Kader Abdolah
De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is
Boek

De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is een familiegeschiedenis (cop. 2010)/ Judith Uyterlinde

Persoonlijke geschiedenis van een deels joodse familie waarbinnen veel geadopteerde kinderen opgroeiden, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

Judith Uyterlinde
Zolang er nog tranen zijn
Boek

Zolang er nog tranen zijn (2015)/ Hannelore Grünberg-Klein, met een nawoord van Arnon Grunberg

Een van oorsprong Duitse, geemigreerde joodse vrouw (1927-2015) beschrijft haar ervaringen tijdens de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Hannelore Grünberg-Klein