Hoe wordt dat gemaakt?
Boek

Hoe wordt dat gemaakt? (cop. 2008)/ [Françoise de Guibert, ill. Nathalie Desforges ... et al. ; vert. uit het Frans: Marjan Lindt]

Hoe worden dingen, die je iedere dag gebruikt of tegenkomt gemaakt? 238 vragen op het gebied van eten, kleding, energie, transport enz. worden in het kort beantwoord. Met grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Informatieve uitgave met 238 genummerde antwoorden op veelgestelde kindervragen. Er is een onderverdeling in zeven categorieën: het maken van eten, kleren, dingen in huis, energie/transport, alledaagse dingen, de aarde/het leven en het bouwen van een huis. Door de grote hoeveelheid vragen is de uitleg/beantwoording redelijk summier, waardoor het boek een encyclopedisch karakter krijgt. Bij enkele onderwerpen (onder andere de auto, chocolade) wordt het productieproces in meerdere stappen beschreven. Bij elke vraag is er naast het tekstuele deel een karikaturale tekening gemaakt door veertien verschillende illustratoren; allen tekenen met humor, maar verschillen qua kleurgebruik en stijl (soms wat houterig). Op de rechterpagina staat rechtsonder een klein weetje. Vrij drukke lay-out. Voorin een inhoudsopgave waarbij elk onderwerp een eigen kleur heeft, hetgeen het zoeken vereenvoudigt. Achterin is een alfabetisch register opgenomen. Voor spreekbeurten en dergelijke is de gegeven informatie ontoereikend. De teksten zijn toegespitst op kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044720181

Titel Hoe wordt dat gemaakt?
Auteur Françoise de Guibert
Secundaire auteur Nathalie Desforges ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 144 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Mon premier Larousse des comment c'est fait? - Paris : Larousse, cop. 2007
ISBN 9789044720181
PPN 315356316
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningbouw
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie

Anderen bekeken ook

Duizend dingen over Nederland
Boek

Duizend dingen over Nederland (2018)/ Charlotte Dematons & Jesse Goossens

We gaan een jaar lang op reis door Nederland. Zo komen we meer te weten over de watersnoodramp (1953), de Romeinen, de Veluwe, feesten, eetgewoonten, kunstenaars en nog veel meer. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Charlotte Dematons
Dieren in gevaar
Boek

Dieren in gevaar (cop. 2010)/ Gauthier Dosimont

Professor Planeet neemt zijn klas mee op een ballonvaart over allerlei werelddelen op zoek naar bedreigde dieren. Met veel gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Gauthier Dosimont
Bot en Botje
Boek

Bot en Botje ([2017])/ Janet & Allan Ahlberg, vertaling [uit het Engels]: Martine Schaap

Bot, Botje en hun hondje zijn skeletten. Ze gaan 's nachts op pad om iemand lekker aan het schrikken te maken. Als ze niemand kunnen vinden, nemen ze een kijkje in de dierentuin bij de bottenbeesten. Prentenboek met humoristische, stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Janet Ahlberg
De mummie zonder naam
Boek

De mummie zonder naam ([2020])/ Geronimo Stilton, omgeschreven door: Juliëtte Rosenkamp ; illustraties binnenwerk: Roberto Ronchi, Christian Alipranid en Davide Turotti ; map: Andrea da Rold en Andrea Cavallini ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo

De muis Geronimo (ik-figuur) wordt om hulp gevraagd. De mummie uit de stenen kist in het Museum zit de bezoekers achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.

Geronimo Stilton
Waarom? De grote dierenencyclopedie
Boek

Waarom? De grote dierenencyclopedie duidelijke antwoorden op vragen van kinderen (2021)/ auteur Derek Harvey, vertaling [uit het Engels] Ingrid Buthod-Girard ; redactie Nederlandse editie Jaap Verschoor

Wat zit er in kamelenbulten? Waarom bevriezen pinguins niet? Waarom krijgen spechten geen hoofdpijn? Veel weetjes over dieren, met quizvragen en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Derek Harvey