De lucht die we inademen
Boek

De lucht die we inademen (cop. 2008)/ Jen Green, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Ontdek wat lucht is, waarom lucht belangrijk voor ons is en hoe we de lucht schoonhouden. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

We zijn omgeven door lucht, waar we ook zijn. Waarom is lucht belangrijk voor ons? Waaruit bestaat lucht? Hoe gebruiken we lucht? Hoe houden we de lucht schoon? Op al deze vragen krijgt de jonge lezer antwoord in deze mooie, stevige uitgave. Twee naast elkaar liggende pagina's geven iedere keer informatie rondom een vraag of thema. De goed (zelf) te lezen, duidelijke tekst vraagt enig leesniveau, maar is niet moeilijk. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd. Grote, mooie foto's verduidelijken de tekst; een feit, tegen de achtergrond van de aarde gedrukt, maakt de informatie compleet. Afgesloten wordt met twee doe-opdrachten, de lijst met woordverklaringen en een register. Informatie is gemakkelijk op te zoeken door de inhoudsopgave voorin. Deze uitgave maakt de wereld voor jonge lezers en jonge onderzoekers weer een stapje duidelijker en is onderdeel van de nu zesdelige serie 'Onze aarde'*. Duidelijk, helder, uitdagend en uitnodigend, vooral om zelf te lezen! Door zijn goed aansluiten bij jonge lezers op het gebied van beleving, nieuwsgierigheid, taalgebruik en leesniveau een aanrader in het aanbod van ontdek-de-wereld-boeken. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054838395

Titel De lucht die we inademen
Auteur Jen Green
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 24 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The air we breathe. - London : Wayland, cop. 2007. - (Our earth)
ISBN 9789054838395
PPN 316165778
Rubriekscode 533.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lucht
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Lucht

Relaties/Serie

Onze aarde
Boek

Onze aarde (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Nederlands

Anderen bekeken ook

Licht
Boek

Licht ([2017])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Anja Ridder ; eindredactie: Paul van den Belt ; bewerking: Lisa van der Sluijs

Hoe werkt licht? Waar komt licht vandaan en welke soorten licht zijn er? Leer over licht en ontdek zelf hoe licht werkt door de proefjes te doen. Met grote kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Angela Royston
Aan de slag met elektronica voor kids
Boek

Aan de slag met elektronica voor kids (2018)/ Cathleen Shamieh, vertaling [uit het Engels]: Richard Rasker ; redactie: Fontline

Wil je graag zelf elektrische circuits leren bouwen? Via zes projecten leer je wat je nodig hebt en hoe je onder andere een zaklamp, een stoplicht en een nachtlampje kunt maken. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Cathleen Shamieh
Drie keer niks
Boek

Drie keer niks ([2017])/ door Jeff Kinney, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Het is oktober en Halloween komt eraan. Bram zit vol nieuwe plannen om eerder aan snoep te komen, het feest van Mariana bij te wonen en een film te maken met Theo. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

Jeff Kinney
Gevlucht!
Boek

Gevlucht! voor oorlog, honger en geweld ([2018])/ Harriet Brundle, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hiskia Peters

Waarom vluchten mensen, hoe doen ze dat en waar komen ze terecht? En hoe kijken andere mensen hier tegenaan? Ontdek via een test hoe het voelt om te vluchten naar een ander land. Met vragen en kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Harriet Brundle
Wat slim, een robot! [Dyslexie editie]
Boek

Wat slim, een robot! [Dyslexie editie] (2018)/ Rian Visser, met tekeningen van Loes Riphagen

Wat is een robot en wat kan hij allemaal? Lees hoe robots o.a. koeien melken en helpen bij het genezen van mensen. Met veel kleurenfoto's- en illustraties. Makkelijk te lezen, AV-E5. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Rian Visser