Adrian Mole: the prostrate years
Boek

Adrian Mole: the prostrate years (2010)/ Sue Townsend

De bijna 40-jarige Adrian Mole maakt zich zorgen over zijn huwelijk, zijn inkomsten en zijn gezondheid.

Aanwezigheid

Recensie

In 1982 lanceerde Sue Townsend haar geesteskind Adrian Mole, toen 13 3/4 jaar, en ontketende daarmee een nationale en internationale hype: ieder leefde mee met en schaterlachte om de puberperikelen van 'nerdy' Adrian, die thuis altijd de rotklusjes moet opknappen, vindt dat hij een miskend literair talent is, merkwaardige, halfparasitaire vrienden om zich heen duldt en in de liefde nu eens wel, en dan weer geen geluk heeft. We zijn nu ruim twintig jaar verder, Adrian is bijna middelbaar, maar eigenlijk is er niet zo veel veranderd aan zijn omstandigheden, met als bijkomend gezondheidsprobleem, dat een plasje doen ineens niet meer zo makkelijk gaat. Terugkeer van een antiheld die alle fans van weleer een schok van herkenning zal geven. Nieuwe aanwas van lezers zou gebaat zijn met een 'list of characters' zoals in eerdere delen wel werd opgenomen. Niet alleen een dagboek, ook een kroniek van hedendaags Groot-Brittannië schetst de uit Leicester afkomstige schrijfster. Paperback met ruime druk.

Specificaties

Engels | 9780141034737

Titel Adrian Mole: the prostrate years
Uniforme titel Adrian Mole The prostrate years
Auteur Sue Townsend
Type materiaal Boek
Uitgave LondonPenguin Books, 2010
Overige gegevens 404 p - 20 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: London [etc.] : Joseph, 2009
ISBN 9780141034737
PPN 326598944
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Dagboeken
Taal Engels
Onderwerp algemeen Dagboeken

Anderen bekeken ook

Een goed nest
Boek

Een goed nest roman ([2014])/ Tessa de Loo

Twee zussen hebben elkaar jaren niet gezien als de jongste naar de Achterhoek afreist om de oudste te confronteren met een bijna dertig jaar oud, zeer precair familiegeheim.

Tessa de Loo
Hier ben ik
Boek

Hier ben ik ([2016])/ Jonathan Safran Foer, vertaald [uit het Engels] door Gerda Baardman en Tjadine Stheeman

Een joodse televisieschrijver in het hedendaagse Washington die een ambivalente relatie heeft met het joodse geloof, worstelt met zijn eigen identiteit en heeft moeite om de realiteit te accepteren.

Jonathan Safran Foer
Het beste wat we hebben
Boek

Het beste wat we hebben (2017)/ Griet Op de Beeck

De veertiger Lucas, die net als zijn zus als kind te maken heeft gehad met misbruik, staat op een kantelpunt in zijn leven. Hij neemt een aantal rigoureuze beslissingen.

Griet Op de Beeck