De BV Bruinsma
Boek

De BV Bruinsma opkomst en ondergang van een misdaadsyndicaat (cop. 2011)/ Hendrik Jan Korterink, [red.: Anna Korterink ... et al.]

Twintig jaar na de moord op topcrimineel Klaas Bruinsma in 1991 wordt nagegaan hoe het zijn mede- en tegenstanders in het Amsterdamse criminele circuit sindsdien is vergaan.

Recensie

Klaas Bruinsma werd twintig jaar geleden (op 27 juni 1991) doodgeschoten. In 'De BV Bruinsma' schetst de schrijver in vaak anekdotische stukjes hoe het zijn vrienden, bekenden en tegenstanders sinds die tijd is vergaan. Allerlei bekende figuren uit het criminele circuit, zoals Sam Klepper, Etienne U., Thea Moear en de recent onder de ogen van de politie vermoorde Stanley Hillis passeren de revue en hebben of de schrijver over zichzelf en hun relatie met Bruinsma verteld of worden er door anderen bijgehaald. Het boek heeft een hoog van-horen-zeggen-gehalte en de schrijver voegt er, zoals hij zelf meermalen zegt, een aantal broodje-aap-verhalen aan toe. Interessant? Wellicht voor degene die zich altijd al in de hoofdstedelijke liquidaties heeft verdiept en het naadje van de kous wil weten. Maar grote onthullingen moet men niet verwachten. Voor anderen is het een brij van namen met (vaak ontkende) dwarsverbanden en kortstondige criminele vriendschappen en veronderstellingen die weinig indruk maakt.

Specificaties

Nederlands | 9789089751546

Titel De BV Bruinsma : opkomst en ondergang van een misdaadsyndicaat
Auteur Hendrik Jan Korterink
Secundaire auteur Anna Korterink
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, cop. 2011
Overige gegevens 270 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789089751546
PPN 330155407
Rubriekscode 396.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Georganiseerde misdaad; Nederland; 1991-2005
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Georganiseerde misdaad

Anderen bekeken ook

De liquidatie dossiers
Boek

De liquidatie dossiers geheimen uit het politie-archief (2011)/ Wim van de Pol, Vincent Verweij, [ill.: Gijs Kast]

Achtergrondinformatie uit de politiedossiers over een aantal afrekeningen in de Nederlandse onderwereld sedert 2000.

Wim van de Pol
Dagboek van een getuige
Boek

Dagboek van een getuige (2017)/ Astrid Holleeder

Na het verpletterende - en megasuccesvolle - boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets 'normaal' is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats. Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met 'gewone' getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder, die tijdens het proces tegen haar broer als getuige optreedt en daarom ondergedoken zit.

Astrid Holleeder
De moord die niet veel aandacht trok
Boek

De moord die niet veel aandacht trok (2014)/ John van den Heuvel

Korte commentaren op vele spraakmakende misdaadgerelateerde zaken.

John van den Heuvel