Een beeld van Bennekom in 67 locaties en 21 interviews door dorpsgenoten die vertellen wat hun favoriete plek is
Gids met beschrijving van een ongemarkeerde wandelroute met een lengte van 155 kilometer ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog en ter ervaring van de betekenis van vrijheid.
In 1936 is Hans 13 jaar. Omdat zijn ouders arm zijn, mag hij niet verder leren, maar moet hard werken als boerenknecht. Vanaf ca. 10 jaar.
Overzicht van de Nederlandse streekgeschiedenis aan de hand van oude kaarten en afbeeldingen.
Wandelgids bij een 400 km lange route (opgedeeld in 22 etappes, zowel lijn- als rondwandelingen) door de Gelderse vallei en het stroomgebied van de Eem, met persoonlijke impressies en informatie over landschap en cultuur.
Interviews met ooggetuigen van de komst van Nederlandse soldaten, de inundatie van het land en het begin van de Tweede Wereldoorlog in de gebieden rond de Grebbelinie.
Verhalen over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in de Gelderse vallei.
Verslag van de hevige strijd die de Nederlandse troepen in de meidagen van 1940 tegen de Duitsers voerden.
"In het kader van deze studie is onderzoek gedaan naar het Romeinse splitsingspunt van Rijn en Waal, de Drususdam en het castellum Carvium (Herwen). Belangrijke vragen betreffen de ouderdom van de tak van de Nederrijn, hoe de verspoelde resten van het castellum Carvium zich verhouden tot de Romeinse Waal en Rijn en hoe de dam door zijn constructie heeft gefunctioneerd in het leiden van een groter deel van het rivierwater naar de zijtak van de Nederrijn. Er wordt ook een overzicht gegeven van de vele Romeinse vondsten die tussen 1925 en 1963 zijn opgebaggerd. Dit gebeurde bij de zandwinning waardoor de waterplas De Bijland bij Herwen is ontstaan. In dit proefschrift worden ook de castella (Romeinse forten) behandeld, als verbindingspunten tussen de Romeinse netwerken van vervoer over water en over land, direct gelegen aan de rivier. Met een nieuwe methode is een herinterpretatie van de overgeleverde Romeinse plaatsnamen langs de Nederrijnse Limes gemaakt (in Elst, Herwen, Nijmegen en Kleef/Till). Dit levert betere identificaties van de vier Romeinse plaatsen op dan de oude (Wijk bij Duurstede, Kesteren, Arnhem en Rindern). Op basis hiervan is een hypothetische reconstructie gemaakt voor de Romeinse routes in de klassieke bronnen en waar hoofdwegen te vinden zijn. Dit resulteerde in een nieuwe overzichtskaart van de Romeinse versterkingen langs de Nederrijnse Limes."---Uitgever
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.