Informatie in woord en beeld over tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) en hoe hij vanuit Hummelo de wereld veroverde met zijn baanbrekende beplantingsontwerpen waarbij de ecologische aspecten vooropstaan.
Rijk geillustreerd historisch overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van kasteel Biljoen met park en landgoed nabij Velp en van de bewoners.
"De tuinen van de prinsen en prinsessen van Oranje waren toonaangevend in de zeventiende eeuw. Op basis van intensief onderzoek in archieven heeft Lenneke Berkhout een vijftigtal hoveniers en ander tuinpersoneel kunnen identificeren die deze indrukwekkende tuinen verzorgden. Ze beschrijft hun verantwoordelijkheden, hun (financïele) positie, hun relatie met de prins(es) van Oranje en de veranderingen die hierin de loop van de tijd optraden. De hoveniers hielden zich onder andere bezig met de teelt van groenten en fruit, de aanleg van parterres, de verzorging van uitheemse planten en de?broeikunst?. Zij speelden ook een rol in de professionalisering van het hoveniersvak, de ontwikkeling van nieuwe technieken en de (internationale) uitwisseling van horticulturele kennis. Berkhout schetst een kleurrijk beeld van de dagelijkse gang van zaken in en om de tuinen, van een prinses die haar hoveniers zeer waardeerde tot een snoeischaar voor de Franse koning als vredesgeschenk."---Tekst uitgever Verloren
Overzicht van het werk van tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (1944-).
Geschiedenis van Paleis Het Loo.
Cultuurhistorisch overzicht van het erfgoed van de provincie Gelderland met focus op de kastelen en tuinen van de provincie. Met foto's.
"Kaarten: we kunnen ernaar blijven kijken. Vaak zijn het visuele kunstwerken en altijd weerspiegelen ze de tijdgeest. Kaarten vertellen verhalen en geven een beeld hoe gebieden zijn veranderd. Het Grote Kaartenboek toont een selectie van de mooiste en meest iconische kaarten uit de collectie van het Nationaal Archief. Met zeker 300.000 kaarten en tekeningen is het Nationaal Archief een ware schatkamer voor historisch onderzoek. Naast prachtig visueel kaartmateriaal diept dit boek ook de verhalen op achter de kaarten. Rondom de thema's Water, Grond, Rechtspraak, Militair, Navigatie en Overzee passeren verschillende soorten kaarten en vele bekende en onbekende kaartmakers de revue. Gastauteurs laten hun licht schijnen op elk van deze thema's. Het Grote Kaartenboek geeft ook een overzicht van alle kaartenarchieven in de collectie en is daarmee een nuttig handvat voor wie onderzoek wil doen of gebruik wil maken van deze rijke collectie."- Achterkant boek
Monografie van de ruimtelijke ontwikkeling en bewoning van De Gelderse Toren, een landgoed aan de IJssel, over de periode 1535-1921.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.