Persoonlijk relaas waarin de schrijver en socioloog (1946) beschrijft hoe hij twee weken door de Nederlandse bossen trekt, van het Gooi tot de Veluwe, op zoek naar het echte bosgevoel. Met foto's en kaarten.
Geschiedenis in dagboekvorm van Villa de Wormshoef, waar de Duitse Sicherheitsdienst tussen oktober 1944 en april 1945 een buitenpost en noodgevangenis had.
Overzicht in woord en beeld van vijftig locaties in Nederland waar zich gedenkwaardige gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld.
Elf portretten van Nederlandse collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Gids met beschrijving van een ongemarkeerde wandelroute met een lengte van 155 kilometer ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog en ter ervaring van de betekenis van vrijheid.
Geschiedenis van de massabijeenkomsten die de NSB voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde in Lunteren en van het bouwwerk dat daarvoor werd opgetrokken.
Verzamelde dagboekfragmenten, brieven en herinneringen geschreven tijdens de aanloop naar en de nadagen van het bombardement van Rotterdam in mei 1940.
Overzicht van bomentuinen in Nederland en Vlaanderen, met aandacht voor de geschiedenis, de ontwikkeling en esthetische aspecten. Met foto's en illustraties.
Herinneringen van oudere plattelandbewoners van de Veluwe, Betuwe en Achterhoek over de geschiedenis van hun leefomgeving van de afgelopen zeventig jaar.
Fotoboek met informatie over Nederlandse spoorwegovergangen van ca. 1865 tot heden.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.