Portretten in woord en beeld van oudere plattelandsbewoners van de Noord-Veluwe, die daar veelal hun hele leven al hebben gewoond.
Voorwoord door Roger van Boxtel, president-directeur van NS ; Inleiding ; 1. Spoorwegen en oorlog, door Guus Veenendaal ; 2. De Naamloze Vennootschap Nederlandsche Spoorwegen, door Guus Veenendaal ; 3. NS in oorlogstijd, door Guus Veenendaal ; 4. Centraal station en depot van Nederland, door Dirk Mulder ; 5. Het aantal is heilig, door Dirk Mulder ; 6. Op transport, door Dirk Mulder ; 7. Een ander Westerbork, door Dirk Mulder ; 8. De Spoorwegstaking van 1944, door Guus Veenendaal ; 9. Na de bevrijding, door David Barnouw ; 10. Herdenken en herinneren, door David Barnouw ; 11. Ereschuld, excuses en compensatie?, door David Barnouw
Informatie over de kernwapenopslagplaatsen in Nederland tijdens de Koude Oorlog en de acties van de protestbeweging.
Geschiedenis van de militaire aanwezigheid op de Veluwe van circa 1850 tot 2010 en van de gevolgen daarvan voor het landschap.
Impressie van architectuur, stedenbouw en landschapsinrichting uit de periode 1940-1965 aan de hand van een aantal thema's.
In: De stentor [dagblad/krant] : Apeldoornse courant : 19 juni 2010, Spectrum p. 12-13
In: De stentor [dagblad/krant] : Apeldoornse courant : 19 juni 2010, p. 3
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.