"Het bestuderen van de geschienis van gebouwen noemt men bouwhistorie. Zutphen heeft uitzonderlijk veel bouwhistorisch erfgoed, vaak verscholen achter jongere gevels. Al meer dan dertig jaar ontsluit de Werkgroep Bouwhistorie Zutphen die rijkdom en publiceert erover. De belangstelling ervoor groeit. Dat blijkt wel: de eerste druk van de publicatie Van kelder tot kap was al lange tijd uitverkocht en nog steeds was er vraag naar. Een eenvoudige herdruk leek de makers niet juist. Sinds de uitgave van 2009 heeft het onderzoek niet stilgestaan en ook waren er onderwerpen die onderbelicht waren gebleven. Daarom deze herziene en vermeerderde herdruk. De uitgave is hierdoor een nog rijkere informatiebron geworden. Centraal staat de wandeling langs vele historische huizen. Een heldere kaart met daarop de route en de besproken huizen biedt ondersteuning hierbij. Maar er wordt ook achter de gevels gekeken: naar vensters, kelders, traptorens, haardplaatsen, balklagen, kapconstructies, bewoningsgeschiedenis en nog veel meer. Dat alles wordt inzichtelijk gemaakt met vele foto's en tekeningen."--achterflap
Rijk geillustreerd historisch overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van kasteel Biljoen met park en landgoed nabij Velp en van de bewoners.
Overzicht in woord en beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van de doorzonwoning in Nederland.
Geschiedenis van Paleis Het Loo.
Fotoboek van monumentale villa's in de Gelderse gemeente Berg en Dal.
Dit boek is verschenen ter gelegenheid van het afscheid op 1 juni 2012 van prof. dr. J.R. ter Molen als directeur van Paleis Het Loo Nationaal Museum, Apeldoorn. Aan de hand van prachtige, sfeervolle foto's en begeleidende teksten biedt dit boek een boeiende rondleiding door het paleis en de tuinen. Vervolgens worden ruim 200 hoogtepunten uit de verschillende museale collecties behandeld. Op deze wijze belicht het boek Paleis Het Loo in zijn huidige situatie als een rijk geschakeerd nationaal museum. Het bijzondere aan de interieurfoto's is, dat er niet is geflitst en dat alleen gebruik is gemaakt van natuurlijke lichtbronnen (invallend zonlicht, kroonluchters, schemerlampen). Het merendeel van de opnamen is gemaakt met lange sluitertijden. Om overbelichting van met name de raampartijen tegen te gaan is tevens gebruik gemaakt van de nieuwste montagetechnieken. Daardoor is het mogelijk in één foto een interieurbeeld te combineren met een doorzicht naar de tuinen.
Aan de hand van talrijke foto's en een uitgebreide beschrijving worden de interieurs van honderd kerken getoond en in een historische context geplaatst.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.