Handboek voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs over het creëren van blijvende leerervaringen en het toepassen van effectieve leerstrategieën. Met illustraties en foto's.
Studieboek didactiek voor de Vlaamse masteropleiding docent in het secundair onderwijs.
Gids voor de lesvoorbereiding en het lesgeven ten dienste van alle onderwijsopleidingen.
Handboek voor onderwijsprofessionals met wetenschappelijke inzichten in didactiek, klassenmanagement en curriculum. Met onder meer aandacht voor effectieve feedback, het opbouwen van een goede relatie met leerlingen enhet inzetten van educatieve technologie.
Praktische gids voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs om digitale tools in de lespraktijk te integreren. Met illustraties.. - Meer en meer maken digitale tools deel uit van de dagelijkse lespraktijk. Voor veel leraren is dit even zoeken: het aanbod is groot en je hebt best wat technische knowhow nodig om technologie vlot te integreren in je les. Digitale didactiek. Hoe? Zo! wil inspireren en uitdagen om technologie in te zetten in de onderwijspraktijk, zonder de didactische essentie uit het oog te verliezen. In dertig vragen ontdek je hoe technologie de leeromgeving kan versterken, veranderen of zelfs herdefinie?ren. Dit boek leidt de weg in de digi-jungle van interactieve multimedia, online werkvormen, gamification en nog veel meer. Het is geschikt voor zowel Digidummies als Digidurvers. Ook beleidsmedewerkers krijgen tips om een geslaagde visie op technologie uit te werken en succesvol te professionaliseren. 'Dit boek is een praktische en goed onderbouwde leidraad voor elke leraar die de kracht van educatieve technologie in de klas wil benutten. Het biedt een schat aan voorbeelden en ondersteuning.' - Wouter Buelens | onderzoeker digitale didactiek Expertisecentrum Onderwijs en Leren (Thomas More Hogeschool) 'Digitale didactiek. Hoe? Zo! is de missing link tussen praten over technologie in het onderwijs en doen. Een onmisbare gids voor digitale dummies, durvers en denkers.' Jan-Wolter Smit | hbo-docent en lerarenopleider aan ArtEZ, Head of education LessonUp Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Studieboek met theoretische en praktische handreikingen voor aankomende docenten beeldonderwijs in basis- en voortgezet onderwijs.
In meertalige klassen zitten leerlingen met verschillende moedertalen. Voor hen is Nederlands een tweede taal. In alle vakken bestaan dus achterstanden. Hoe gaan docenten daarmee om? Het boek gaat daar zowel theoretisch als praktisch op in. Wat is taalvaardigheid? Hoe breid je woordenschat uit? Hoe geef je steunlessen? Hoe bevorder je luister-, lees- en spreekvaardigheid? Omdat het de gehele school betreft, worden ook beleidsvragen gedegen aan de orde gesteld. Met al deze thema's groeit het boek uit tot een handboek voor alle docenten. Dat zijn er veel in onze multi-culturele samenleving. Een trefwoordenregister helpt daarbij. Een belangrijk boek. Het boek is een vervolg op een serie video-banden (het Pro-Vo-Project) en kwam tot stand in samenwerking met de hogescholen Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Holland. De auteur werkt aan de hogeschool Utrecht en geeft over bedoeld thema nascholingscursussen. Aan te bevelen voor docenten voortgezet onderwijs, studenten aan de leraren-opleidingen en docenten in de volwasseneducatie.Met literatuuropgave.VO
Praktische handreiking voor leerkrachten in het basisonderwijs voor het ontwerpen en toepassen van leerstof waarbij een verhaal de rode draad vormt en de kinderen in hoge mate worden betrokken.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.