Een Nederlands-Indische familiegeschiedenis verteld aan de hand van de levens van de Euraziatische voormoeders van de schrijfster.
Geschiedenis van een groep protestantse zendingsechtparen die in de negentiende eeuw naar Nieuw-Guinea trokken om lokale Papoeavolkeren te beschaven en te bekeren. Met foto's en illustraties.
Onderzoek naar rassentegenstellingen in Nederland en de samenhang daarvan met het koloniale verleden en slavernij.
Begin deze eeuw verscheen het ruim vijfhonderd bladzijden tellende meesterwerk 'Nieuw Zwartboek van Nederland Overzee' van historicus en publicist Ewald Vanvugt, waarin hij de geschiedenis van het Nederlandse overzeese en koloniale verleden op unieke wijze blootlegde. De volledig herziene en geactualiseerde editie van dit spraakmakende boek verschijnt onder de titel 'Roofstaat'. 0'Roofstaat' behelst de geschiedenis van Nederland in twaalf hoofdstukken. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands- Indie ruim zestig jaar geleden. Wat begon als een essay in de 'Playboy' midden jaren tachtig is uitgegroeid tot hét standaardwerk over de gruweldaden van Nederland door de historie heenBeschrijvingen van wandaden die Nederlanders gedurende vier eeuwen hebben gepleegd in Nederlandse koloniën als Indonesië en Suriname.
Beschrijving van de Java-oorlog (1825-1830) als proloog van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd in 1945-1949.
Familiegeschiedenis van de auteur met de nadruk op het leven van diens oudoom Jan (1906-1989) die zijn leven grotendeels doorbracht in Nederlands-Indie en onder meer de internering in de jappenkampen en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesie na de Tweede Wereldoorlog meemaakte.
Artikelen over uiteenlopende aspecten van de koloniale samenleving in Nederlands-Indie in de achtiende en negentiende eeuw.
Bespreking van de koloniale geschiedenis van de Surinaamse Hindostanen, met aandacht voor de immigratie van contractarbeiders, de culturele erfenis van deze etnische groep en de hedendaagse Hindostaanse gemeenschap in Nederland. Met zwart-witafbeeldingen.
Journalistiek verslag van een reis langs de sporen van het Nederlandse koloniale verleden in Zuid-Afrika.
Rondreis langs historische locaties in Zuid-Afrika.
Geschiedenis van het Caribische eiland Bonaire, die werd bepaald door de winning van zout door slaafgemaakten en het Nederlandse kolonialisme. Met foto's en illustraties.
Overzicht in woord en beeld van de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en Suriname, in het bijzonder in de koloniale periode, aan de hand van voorwerpen en afbeeldingen in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.