Autobiografisch relaas van de Joodse auteur (1928), die tijdens de Tweede Wereldoorlog als een van de weinige Keulse Joden het concentratiekamp Auschwitz wist te overleven. Met zwart-witfoto's en -illustraties.
Verhaal van de Poolse monnik Maximiliaan Maria Kolbe (1894-1941) die in Auschwitz zijn leven gaf voor een medegevangene, verweven met de levensverhalen van twee Japanse mannen die hem als inspiratiebron zagen en die hun leven wijdden aan de strijd voor gerechtigheid. Met illustraties.
Een Pool wordt door de Amerikanen naar Auschwitz gestuurd om binnen drie dagen een professor te bevrijden die een eind aan Wereldoorlog II kan maken.
Een 14-jarig meisje verbergt in Auschwitz met gevaar voor eigen leven de acht boeken die als illegale bibliotheek fungeren in het schooltje van het concentratiekamp.
De geschiedenis van 999 meisjes en jonge vrouwen uit Slowkije die in 1942 op transport werden gesteld naar Auschwitz.
Ooggetuigenverslagen van gevangenen in het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz.
Persoonlijk verslag van de Hongaarse patholoog-anatoom Miklos Nyiszli (1901-1956) over de gebeurtenissen in de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Met veel kleurenfoto's en korte teksten wordt verteld hoe het concentratiekamp Auschwitz is ontstaan en wat daar gebeurd is. Vanaf ca. 12 jaar.
Verslag door Mirjam Blits (1916-2004) van de jaren die zij in de Tweede Wereldoorlog doorbracht in concentratiekamp Auschwitz.
Levensgeschiedenis van een joodse kleermaker (1905-1995), in 1929 gevlucht uit Polen en tussen 1942 en 1945 gevangen in Auschwitz en Mauthausen.
Ooggetuigenverslag van de arbeid van een werkploeg van joodse mannen in Auschwitz.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.