Geschiedenis van de Palestijnse kwestie vanuit Palestijns perspectief. Met enkele zwart-witfoto's.
Beschrijving van de geschiedenis van Israël vanaf ca. 1200 v.Chr. tot op heden, met nadruk op de laatste vijfenzeventig jaar. De auteur geeft inzicht in de historische conflicten en overwinningen van het Joodse volk en in het huidige politieke landschap. Met foto's en kaarten in zwart-wit.
Bespreking van het Israëlisch-Palestijns conflict door de voormalig ambassadeur (1944).
Een vrouw is voor het eerst sinds jaren weer in Israël, net als de 17-jarige zoon van haar beste vriendin, die daar op zoek is naar zijn vader; via het internet komt de jongen in contact met een jonge Palestijnse vrouw.
"Dit boek gaat over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en niet over Israel en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israeliers? De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama? Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld? Els van Diggele bezoekt dissidenten en andere goed geinformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Ze woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt."Journalistieke reportage over de onderlinge conflicten tussen de Palestijnen.
Autobiografie van een Palestijnse man die aanvankelijk lid was van de Fatahbeweging, maar later zich tot het christendom bekeerde en evangelist werd in het Midden-Oosten.
Relaas van de Nederlandse journalist (1950) over zijn correspondentschap in het Midden-Oosten.
Verhandeling over Hamas, waarin de Palestijnse islamistische militante organisatie in historisch perspectief wordt geplaatst.
Journalistieke reportage over de verrechtsing van de Israelische politiek en de verslechterde situatie van de Palestijnen.
Aanklacht tegen het Israelische beleid van bezetting en kolonisatie van de Palestijnse gebieden.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.