Reconstructie van de laatste maanden van Kamp Vught, waar in 1944 twee van de grootste oorlogsmisdaden in de Nederlandse geschiedenis plaatsvonden, aan de hand van getuigenverklaringen en justitiële documenten. Met zwart-witfoto's en -illustraties.
De auteur onderzoekt het oorlogstrauma van zijn eerste vrouw, verbonden met het verzetswerk van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog en de manier waarop deze met hulp van zijn vrouw uit concentratiekamp Vught werd vrijgelaten.
Geschiedenis van het dorp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen daar een concentratiekamp bestond, en van de relaties van de bevolking met dat kamp, de bewakers en gevangenen.
Geschiedenis van het concentratiekamp Vught en de wijze waarop omwonenden dat ervoeren.
Geschiedenis van Kamp Vught na de Tweede Wereldoorlog (1944-1949), toen het gebruikt werd als interneringskamp voor mensen die 'fout' waren geweest. Met zwart-witfoto's.
Geschiedenis van de hulp die burgers gaven aan gevangenen in Kamp Vught (1943-1944) en hun achtergebleven families.
Drie oorlogsdocumentaires over Duitse gevangenkampen op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.