"Wie in de doorgaans instrumentale muziek van Tortoise altijd al een vorm van ironie vermoedde, ziet dat nu bevestigd in vooral "Rock On". Gewoon, een niet eens heel afwijkende cover, met omfloerste zang en al, van een hit van tieneridool David Essex, uit 1973. Met een, in Tortoise-verband, lichtelijk provocerende titel. Tortoise was een jaar of twintig immers een van de aanstichters van de postrockrage. Tortoise beheerste dat kunstje beter dan menigeen, zodat deze terugkeer aan het platenfront na een kleine zeven jaar uiterst welkom is. Alles lijkt in sierlijk evenwicht bij dit collectief uit Chicago. Als bij een kaleidoscoop ligt de focus haast per nummer weer anders: op de ritmesectie, op gestemd slagwerk, op de toetsen, op het uiterst fijnzinnige snarenwerk van vooral gitarist Jeff Parker. De toespelingen op minimal music vallen heel mooi uit, maar ook elders worden er uiterst sierlijke noten gekraakt. Tortoise is misschien de rock voorbij, maar niet de muziek." (OOR)
"Klangstof is het geesteskind van Koen van der Wardt, tot voor kort bassist van Moss. Dit is een nieuw hoofdstuk in zijn leven, dat haast wel spannend en succesvol moet worden. De instrumentale opener draagt de toepasselijke titel "Doolhof": je verdwaalt en wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet, om uiteindelijk pas na het daaropvolgende "Sleaze", waarin Van der Wardt op Thom Yorke-achtige wijze teksten prevelt, voldaan de uitgang te vinden. Het album bevat geen singles of misplaatste interessantdoenerij. Met synthesizer, gitaar en die kalmerende stem neemt Klangstof je mee op reis, door een album dat je voorkeur integraal en in afzondering beluistert. Heel soms klinkt de Moss-link door ("We Are Your Receiver"), verder laat de muziek zich lastig categoriseren. Klangstof is een aanwinst voor de Nederlandse muziekscene, maar met de 'backing' van de ambitieuze Amerikaan David Dann en al een flinke lijst aan shows in het buitenland zit er waarschijnlijk nog veel meer in het vat." (Tom Springveld, Oor)
"Vijf jaar na het meesterlijke Starfire is het Noorse Jaga Jazzist dan eindelijk terug met Pyramid. Op Pyramid vinden we de band organisch naar composities met meer lucht en ruimte trekken. De virtuositeit is natuurlijk gebleven. Het is echt ongelooflijk wat deze band kan, hoe geweldig deze muzikanten kunnen spelen en hoe ze de composities, geschreven en geconstrueerd door multi-instrumentalist Lars Horntveth naar de grootste hoogten weten te brengen. Pyramid is een album als geen ander, van een band onvergelijkbaar met andere. In vier composities trekt de band een muzikale wereld door die uitdagend, fascinerend, elektronisch en organisch klinkt tegelijk hartverwarmend voor eenieder die van super avontuurlijke muziek houdt. Pyramid bewijst dat Jaga Jazzist één van de meest interessante en belangwekkende bands van de afgelopen jaren is met een volledig eigen sound. Absoluut één van de allerbeste albums van 2020." (Written In Music)
"Vier jaar geleden leek Klangstof het internationaal helemaal te gaan maken. De band van zanger en componist Koen van de Wardt maakte een mooi, elektronisch getoonzet debuutalbum, Close Eyes to Exit, kreeg als eerste Nederlandse band een uitnodiging op te treden op het festival Coachella in Californië en toerde door de VS met de Flaming Lips. Maar de doorbraak bleef uit en Klangstof bouwde een tonnenschuld op bij platenmaatschappij Warner Music. Die is gelukkig kwijtgescholden en nu is er na vier jaar een nieuw Klangstof-album. The Noise You Make Is Silent is opnieuw een door synths en elektronica gedreven plaat geworden, maar de composities zijn over het algemeen sterker dan op het debuut. Het album klinkt minder abstract, de synths klateren stevig en de dynamiek is groter in deze veel rijkere productie. Dat je regelmatig aan de elektronische escapades van Thom Yorke of een band als Moderat moet denken, is zo gek niet, want Klangstof heeft dezelfde mixer ingehuurd, Francesco Donadello." (Volkskrant)
"Sinds eind 2015 moet Mogwai het weliswaar zonder oudgediende John Cummings doen, de Schotse band werkt wel voor het eerst sinds de succesalbums "Come On Die Young" (1999) en "Rock Action" (2001) opnieuw met producer Dave Fridmann (Mercury Rev). Die begrijpt perfect hoe je de vaak lang uitgesponnen, minutieus opgebouwde, intense pracht en kracht van deze heren van het juiste geluid moet voorzien. Weg zijn de schrikmomenten waarbij je de gordijnen in zou kunnen vliegen, dynamisch blijven hun soundscapes nog wel degelijk. Het is vaak bijzonder sfeervol en licht psychedelisch (Flaming Lips meets Jean Michel Jarre, soms), al bevat dit album met "Party In The Dark" ook een compleet afwijkende, uptempo meezinger (Flaming Lips meets New Order). De synths winnen het hier duidelijk van de gitaren en ook naar andere fraaie zangpartijen is het vaak lang zoeken. Maar als die er zijn, zoals in "1000 Foot Face", dan zijn die ook wonderlijk fraai (Mercury Rev meets Sigur Rós). Prachtig weederom." (Willem Jongeneelen, Oor)
Nick Cave en zijn onafscheidelijke muzikale partner Warren Ellis zijn erg productief op filmmuziekgebied. Vlak na "War Machine" verschijnt er al weer een nieuwe. Since Ellis began working with Cave, this sense of exactingly careful detailing, always present in Caves lyricism, has been extended to his songs instrumental arrangements more completely than ever before, and this soundtrack displays his talent in this field to haunting effect. Just like on Skeleton Tree, this melancholia is not used gratuitously, bathed in for its own sake; Cave and Ellis arrangements, sparse and spacious, move between moods with impressive tonal agility. Every stroke is expertly measured, every mantra passionately intoned. (Line Of Best Fit) "Wind River" boasts some of the most exciting music I have heard in cinema in recent time. (Screen Comment)
"Vertrouwd als altijd opent "Nucleus" het vierde album van de Duitse postrock-formatie. Lekker complexe instrumentale muziek, eigenzinnig met vele stijlwisselingen, vette gitaren die overtuigend aanwezig zijn en stevige drums. Soms uptempo, dan weer rustig met een bluesy gitaarsolo. Alle muzikanten lijken hun eigen muziek te maken, maar het geheel past wonderlijk goed in elkaar. Maar toch sinds het vorige album Long Distance Calling is er wel het een en ander veranderd. Medeoprichter en het elektronische brein van de band, Reimut van Bonn, is opgestapt en Martin "Marsen" Fischer is als zanger aangetrokken bij deze van nature instrumentale band. Hoewel hij wordt aangekondigd als vaste zanger, zingt hij overigens slechts op drie van de acht nummers. Daarnaast werken ook diverse gastmuzikanten mee. Zo hebben Vincent Cavanagh (Anathema) en Petter Carlsen, die de zang op "Welcome Change" voor hun rekening nemen. Toch komen de instrumentale stukken beter over dan de gezongen nummers." (Mario van Os, Progwereld)
"Zonder dat het een herhalingsoefening is, klinkt "How Do We Want To Live?" precies zoals u mag verwachten. Strak, spannend, opbouwend, onderhoudend en bovendien geweldig geïnstrumenteerd. Dat kunnen die Duitsers toch goed hoor. Samengevat krijgen we simpelweg ruim 50 minuten postrock van de bovenste plank. Zoals altijd schuwen de mannen daarbij de vijf-minutengrens niet. Een knap staaltje vakmanschap. Maar doen ze dat dit keer dan helemaal alleen? Goede vraag, want laten we eerlijk zijn: De samenwerking met zangers was gewoon niet zo'n daverend succes. Toch waagt de band zich nog aan een vocale samenwerking middels het opzwepende "Beyond Your Limits". Ze hebben daartoe hun landgenoot Eric A. Pulverich van Kyles Tolone bereid gevonden. De beste man heeft een aardige strot, maar weet zich gelukkig goed te beheersen. Hij zingt in functie van het liedje in plaats van alle aandacht op te eisen." (Wouter, Metalfan.nl; score: 83/100)
Soundtrack bij de Netflix-film met Brad Pitt. In de instrumentale score van het Bad Seeds-duo Cave en Ellis zijn enkele stukken van de Duitse-oerambientartiest Roedelius geïncorporeerd. Ook een werk van Rachel's is ingepast. Let wel: dit is geen regulier Cave-album; dit is beeldondersteunende muziek, bedoeld om een bepaalde sfeer te schilderen of een zeker gevoel op te wekken. In de persmap van de film zeggen de Australische muzikanten er dit zelf over: "Together we made a score that was both light and dark, propulsive and meditative at the same time. We developed a kind of spiritual electronics that captured both the melancholy and the terrible absurdity of the Afghan war. It was a great pleasure to work with David Michôd, who is not only an extraordinary filmmaker but a musician too. Our favorite score!
"De Brit Sam Shepherd legt een mooie weg af, van draaitafels en laptops naar livebands en -ensembles. Dit is een conceptalbum en videoproject, waarop Shepherd met zijn vijfkoppige Floating Points contact zoekt met de woeste Amerikaanse natuur. Shepherd nam plaats in de woestijn met klassieke keyboards als Fender Rhodes, plus een gitarist, bassist en drummer, en liet daar zijn muziek inwerken op de natuur. En andersom. Op de buitenopnamen hoor je de wind langs de microfoons strijken en soms een verre vogel. De live opgenomen muziekstukken zijn te omschrijven als sferische jazzrock, die doet denken aan een kruising tussen oude Pink Floyd (ook de film op de DVD refereert met zijn traag glijdende beelden sterk aan "Live At Pompeï" - HB) en de elektronische jazz van Miles Davis. In "Kelso Dunes" worden bliepende en atmosferische synthesizerloopjes uitgebouwd tot een rockende jazzgroove en hoor je bij wijze van spreken laagje voor laagje een duinlandschap ontstaan." (Robert van Gijssel, Volkskrant; 4 uit 5 sterren)
Eerste album van deze Britse groep met gitarist Simon Tong (ex-Verve, ten tijden van "Bittersweet Symphony"), de ritme sectie van Killing Joke (bassist Youth en drummer Paul Ferguson en zanger/toetsenist Tim Bran (voorheen Dreadzone). Dark Wave Post Rock met prog elementen.
Tweede en laatste album van deze Britse groep met gitarist Simon Tong (ex-Verve, ten tijden van "Bittersweet Symphony"), de ritme sectie van Killing Joke (bassist Youth en drummer Paul Ferguson en zanger/toetsenist Tim Bran (voorheen Dreadzone). Dark Wave Post Rock met prog elementen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.