Door De Volkskrant en Universal uitgebrachte keuze uit zo'n 300 opnamen voor Philips en Decca, gemaakt met 5 verschillende orkesten tussen 1959 en 1995. Dit t.g.v. Haitinks 80ste verjaardag, 4 maart 2009. "Haitink heeft vaak ter sprake gebracht dat hij geschokt was, toen hij als 27-jarige bij zijn eerste gastoptreden met het Concertgebouworkest de trap afdaalde, en een vrouw uit het publiek 'God kijk nu eens, wat een baby' hoorde zeggen. Maar als je alle anekdotiek en zelfrelativering toetst aan de werkelijkheid van Haitinks allereerste plaatopname met het orkest, in deze box te vinden, dan valt het mee met die schuwe 'middelmatige violist met de beroerde eigenschap zonodig dirigent te willen worden' (zoals Haitink zelf ooit schetste). Vergeet die baby, Haitinks muzikantendom wint met overmacht. Wat het eerst opvalt aan Haitinks uitvoering van Dvoraks Zevende Symfonie, opgenomen in september 1959, is de sprankeling van Haitinks tempokeuzes, en het gezag waarmee hij ze doorvoert." (Roland de Beer, Volkskrant)
"Haalt het maximale uit het medium DVD. In 1717 ging op de Theems "Water Music" in premiere, speciaal geschreven voor de intocht van George I. Aan de hand van biograaf Peter Ackroyd beleven we de weg naar Engelands meest tot de verbeelding sprekende uitvoering opnieuw. Zelfs anno 2005 is 't een indrukwekkende organisatie. Men heeft nl. de tocht geheel gereconstrueerd, compleet met koninklijke sloep, historische kledij en uitstekende musici. Een DVD die alles heeft om in de prijzen te vallen." (Luister)
Gramophone Award Winner en gemarkeerd met een rozet in de Penguin Guide; algemeen beschouwd als hét meesterwerk van de Britse componist. Een werk uit één stuk met bovendien één doorlopende puls. Verwacht echter geen minimalistisch werk: qua epische grandeur verwijst het werk eerder naar late Bruckner. "Awesome... Few symphonies have better deserved the description of a cathedral in sound since the first movement of Bruckner's Ninth." (Independent). Na afloop volgt een toelichting door Simpson zelf.
43 Symfonieën op 13 CD's - authentieke uitvoeringen op periode-instrumenten. "Alles wat typisch is voor Brüggen en zijn Orkest van de 18de Eeuw komt juist in de symfonieën van Haydn tot volle wasdom: afgewogen orkestspel en verfijnde kamermuzikale structuren naast pittige tempi en vrolijk pootje lichten. Zowel de Parijse als de Londense symfonieën zijn werken van een levensgenieter en Brüggen slaagde er als geen ander in om de verwondering, de vreugde, de melancholie en de schaterlach die dat met zich meebrengt vast te leggen op CD. Haydns vroegere opmaat tot zijn rijpere werk, de Sturm und Drang-symfonieën, nam Brüggen op even pakkende wijze op met het Orchestra of the Age of Enlightenment, waar hij al jaren vaste gastdirigent is. Deze gestructureerde uitingen van muzikale grilligheid vormen samen met de Parijse en Londense symfonieën een briljante overzicht van de man die de symfonie niet alleen tot kunst maar ook tot persoonlijk dagboek verhief. Begerenswaardige document." (Paul Janssen, Klassieke Zaken)
Edison Klassiek 2004
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.