Diverse Britse militaire drumbands en fanfarekorpsen spelen uiteenlopende stukken: zowel beroemde speciaal voor dergelijke bands gecomponeerde werken als arrangementen van beroemde melodieën.
Compilatie van dit populaire zuid-Duitse Egerlander orkest van het soort waarvan er in oost-Nederland ondertussen ook vele zijn. Veel polka's in fanfare-verwante stijl met soms zijdenzachte vocalen.
CD-heruitgave van een legendarische LP van een van de grote populariseerders der Zuid-Duitse Egerländer Musik. Veel 'gemutliche' fanfare-polka's.
Heruitgave op CD, uit 1988, van LP uit 1970. Met o.a. de Eurovisie-Mars, Koning Voetbal, De Engelandvaarders en "Piet Hein" uit de Defileermars der Koninklijke Marine.
Beroemde marsen voor fanfare- en harmonie-orkesten, uitgevoerd door o.a. de Marinierskapel der Konklijke Marine en de Johan Willem Friso Kapel.
"Het grootste festival voor blaasorkesten ter wereld vindt elke zomer plaats in Servië. Meer dan een half miljoen mensen volgen bij Guca het driedaags evenement dat culmineert in de strijd om de gouden trompet; een competitie met soms wel 400 orkesten. De DVD bevat 3 documentaires die filmmaker Ilijia Stankovic in 10 jaar over het festival maakte, en "Cocek Srece" (vreugdedans), een film van Marko Novakovic over een bijzonder evenement in het zuiden van Servië. Behalve het zigeunerorkest van trompettist Ekrem meervoudig gouden trompet-winnaar zien en horen we ook jazzveteraan Dusko Gojkovic. Sluitstuk is een portret van de man die in 1961 het festival oprichtte. Dan is er al veel opwindends gepasseerd, zoals een zinderende uitvoering van het officieuze Roma-volkslied "Djelem Djelem", en spetterend vuurwerk in de vorm van "Hava Nagila", het joodse volksliedje dat wonderlijk genoeg verplichte kost lijkt voor elk zichzelf respecterend Balkan blaasorkest." (Ton Maas, Volkskrant, waardering: 4 uit 5 sterren)
Feestelijke blaasmuziek voor de kersttijd, uitgevoerd door Brass Band Soli Deo Gloria, o.l.v. Jan de Haan.
Banda Ionica speelt begrafenismarsen die in Italië door plaatselijke orkesten worden gespeeld, met name in Campanié, Calabrië en Sicilië. Meestal gebeurt dit tijdens de processies ter gelegenheid van de Settimana Santa, de heilige week voor Pasen. De meeste componisten van deze muziek zijn onbekend gebleven. Een van hen is Enrico Petrella, een tijdgenoot van Verdi. In 1858 componeerde hij "Ione" dat nog steeds een van de populairste marsen is. Hoewel het begrafenismarsen zijn klinken ze niet somber; de sfeer herinnert aan de films van Fellini of Benigni.
De oorsprong van het Wereld Muziek Concours (WMC) ligt in 1949. Twee harmonie-orkesten uit het mijnstadje Kerkrade nodigden een Engelse mijnwerkers brassband uit Yorkshire uit voor een concert. Het concert was zo succesvol, dat het idee geboren werd om in Kerkrade een internationaal festival voor amateur-orkesten te houden, gekoppeld aan een reeks concerten door professionele orkesten. In de loop der jaren is het WMC synoniem geworden met een spectaculair muziekfestival van de hoogste kwaliteit. De belangrijkste internationale organisaties voor de blaasmuziek zijn het over één ding eens: Het WMC Kerkrade is het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek ter wereld geworden. (bron: Mirasound / WMC) Op deze CD zijn de beste uitvoeringen van de verplichte werken voor de 2013-competitie fanfare-orkest te vinden, alsmede andere werken, uitgevoerd door de beste orkesten in de verschillende divisies binnen dit concours.
Met 36 marsen op 2 CD's, o.a. "Alte Kameraden", "Radetzky Marsch", "Fliegermarsch", Bayerische Defiliermarsch". Sommige zijn in traditionele Egerländer-stijl, zoals bekend van Ernst Mosch. Zijn orkest en andere vergelijkbare orkesten zijn hier te horen maar ook militaire kapellen, politiekapellen en diverse andere Duitse en Oostenrijkse muziekkorpsen.
Album dat eind jaren '80 verschenen is (exacte jaar niet te vinden). Oude en recentere fanfare-marsen, vertolkt door Oostenrijks fanfare-orkest.
De officiële nationale volksliederen van 28 landen, gespeeld door een blazerskapel (brass band), steeds zonder zang. Als 29ste is het Europese volkslied toegevoegd: "Ode an die Freude" uit de Negende symfonie van Beethoven, maar dan dus zonder de zangpartij. Let wel: deze CD stamt uit 1986, toen het IJzeren Gordijn nog overeind stond. De CD bevat de volksliederen van de BRD (nu het volkslied van Duitsland) en de DDR, alsmede de USSR (sinds 2000 weer het volkslied van Rusland, zij het met een andere tekst, maar die wordt hier toch niet gezongen).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.