"Dit 4de album van het Nederlandse blazersensemble Gallowstreet, werd opgenomen in de open lucht. Dit keer geen ruimte en aanleiding voor de uitbundige festivalmuziek waar de 7 blazers en drummer naam mee maakten. De zeven composities, elk opgenomen in een ander Hollands landschap zijn doordrenkt van een melancholie en gevoel voor contemplatie die nieuw is voor de band. Het ensemblegeluid is verfijnd, "Laaglands" klinkt ruimtelijk met drummer en tuba als ritmesectie en 2 saxen en 2 trompetten in de voorste linie. Mooi hoe in "Springtij" ruimte is voor een fraaie trombone-solo. Het is de rust in het spel, en de onderdrukte behoefte om los te gaan in vrolijke terzijdes, die dit album zo geslaagd maken. Het bevat alleen maar sterke composities, die langer beklijven dan eerder werk van Gallowstreet. Door de vrolijkheid even achterwege te laten, krijgt de Hollandse blaaskapelsound van Gallowstreet een diepere dimensie, die in bijv. "Ommezwaai" en "Pour Jeanne" mooi wordt geopenbaard." (Volkskrant; 4 uit 5 sterren)
Putumayo geeft op dit album een overzicht van de veelzijdigheid van brassmuziek uit New Orleans. Het betreft muziek voor parades voor bijvoorbeeld feestdagen, maar ook voor begrafenissen. Deze muziek bevat invloeden van jazz, funk en R&B, maar is bovenal ritmisch van aard.
"Zo, noe is eam lekker noar de jongs luustern" want dat kan vanaf 1993 ook gewoon thuis. Met deze cd van de in Oldenzaal gevestigde blaaskapel "Blaanke Bloazers" met blazers uit alle hoeken van Twente. Blazers die het samen zo goed deden dat ze regelmatig werden geboekt voor optredens. Ook buiten de grenzen van Twente en zelfs die van Nederland. Feest mee op de vrolijke geblazen noten van altijd populair gebleven deuntjes van weleer. (GR Muziekbank)
Banda Cittá Ruvo di Puglia werd opgericht in 1993. De iniatiefnemer was Pino Minafra uit Ruvo di Puglia, Apulië. Hij studeerde trompet bij Nino Rota en deed ervaring op in banda's, popbands en symfonieorkesten. Zijn idee was om de klassieke muziektraditie van de banda - het Italiaanse blaasorkest - op cd vast te leggen en tegelijkertijd hedendaagse stukken door een banda te laten uitvoeren. De eerste cd is gewijd aan banda-bewerkingen van bekende operastukken. Bijna elke Italiaanse gemeenschap had zijn eigen banda. Deze bracht opera naar plekken waar geen concertzalen waren en naar mensen die te arm waren om concerten te bezoeken. De populariteit van Rossini, Donizetti en met name Verdi is voor een groot deel te danken aan de banda. De tweede cd bevat hedendaagse composities, onder andere van Nino Rota en Willem Breuker.
"Founded in 1898, at the end of the war of Independence, in the capital city of the Oriente province of Cuba, La Banda Municipal de Santiago can pride itself on its rich past. Santiago is the birthplace of Cuba’s most popular musical genre, the son, as well as a specific Oriente style, the trova. Musical influences range from the European colonists’ ballroom dances, which gave rise to the danzón, to African-influenced styles such as the conga and guajira. With brass, woodwind and percussion. instruments, the forty musicians of La Banda Municipal celebrate the great Creole composers. This CD features one of their two famous French songs, Barbara’s “Petite Cantate” played as a habanera. Over the years, La Banda Municipal has been a training school for many musicians –the most-noteworthy example being Compay Segundo, who played the clarinet in the band in 1929." (Buda Musique)
Very expressive if not extraordinarily powerful music these guys produce. As a whole it becomes interesting when a typical europeian or north american musical style gets (a) played by non-nationals and (b) with musical partitions outside that tradition. Here is the result: extactic, franctic, but harmonically agreable to ones' ears. You ought to get this recording. And enjoy it. (Amazon)
La Banda Municipal de Santiago de Cuba (de gemeentelijke fanfare van Santiago de Cuba) zet de traditie voort van de Cubaanse fanfares. Met op het programma een groot aantal Cubaanse stijlen. Zoals de son, guajira, trova, cha cha cha, pasodoble, danzon en mambo. Opgenomen in 2001 met tekst en uitleg in het Frans en Engels in het cd-boekje. Een blazers dansfeest op de straten van Santiago. (GR Muziekbank)
Het Melomaan Ensemble is een ad hoc harmonie-orkest, deel uitmakend van de Stichting Melomaan. Een van de activiteiten van deze stichting was het opnemen van deze cd, tevens een eerbetoon aan een van de belangrijkste Nederlandse componisten voor harmonie- en fanfareorkesten, Henk van Lijnschooten (Den Haag, 28 maart 1928 Hendrik-Ido-Ambacht, 1 november 2006).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.