Boxje met maar liefst 22 CD's. Alle reguliere albums van de singer-songwriter plus niet eerder (op CD) verschenen extra's. "Extra bijzonder van "Oogst" zijn de thuisdemo’s: liedjes die Boudewijn de Groot thuis opnam en soms in afgemaakte vorm op albums terechtkwamen, maar soms ook niet, waardoor er ook voor de fan nog veel onbekend werk te ontdekken valt. Een bijzonder voorbeeld hiervan is "Mooi Geweest" een ruim acht minuten durende song waarin de Groot terugblikt op zijn loopbaan; over zijn samenwerking met Lennaert Nijgh, het leven als artiest en het uiteindelijke afscheid van zijn muzikale compagnon. Dan is in "Oogst" ook het nog nooit eerder op CD verschenen "Bo De Groot" opgenomen, het Duitstalige album uit 1983 met onder andere vertalingen van "Jimmy" en "Wat Geweest Is, Is Geweest". Ook non-album singles zijn te vinden op de curiosa-discs waaronder het duet "Tante Julia" met Nico Haak en "Avond" met Willeke Alberti. Andere duetten zijn onder andere met Sharon den Adel en Liesbeth List." (Platomania)
"Anderhalf jaar na haar doorbraak is zangeres Meau (23) toe aan haar eerste volledige album: "22". En dat bevestigt de belofte van haar talent. "Dat Heb Jij Gedaan" was de verrassende megahit waarmee Meau Hewitt begin 2022 het fundament legde voor haar doorbraak. Die paste in een trend van jonge zangeressen die in Nederlandstalige teksten hun innerlijk blootleggen. Net als bij Froukje, Bente, Maan en S10 (Stien) is bij Meau haar voornaam daarbij genoeg als artiestennaam. "Dat Heb Jij Gedaan" is vanzelfsprekend de grote aanjager van "22" (dat verscheen op de dag van haar 23ste verjaardag). Het nummer staat model voor de slimme popsongs die Meau maakt: in hedendaagse, nooit omfloerste taal zingt ze breekbare singer-songwriterliedjes. Vaak met niet meer dan tokkelgitaartje of een subtiele synth als ondersteuning, maar altijd voorzien van een sterke, poppy melodielijn." (Het Parool)
"Rebergen schrijft steeds meer associatief en overdrachtelijk. Dat wil niet per se zeggen dat haar liedjes minder verhalend zijn geworden. Neem het titelnummer, waarin een dagje naar het strand en een reeks ongevallen (of de suggestie ervan) dromerig door elkaar heen lopen. Je mag al die schijnbaar lukrake zinnen zelf tot een plot smeden. In "Warschau" vergt dat veel van de luisteraar, de zinnen zijn woorden geworden. ?Strepen, krullenbol, poeha, alcohol, traangas, luchtballon, berenbos, marathon.? Misschien heb ik enkele woorden verkeerd verstaan, Rebergens stem gaat meer dan ooit op in de muziek van haar band. Onder invloed van PJ Harvey is dit volgens de maker zelf haar rauwste album tot nu toe. Daar heeft ze gelijk in. De liedjes zijn minder ver doorgecomponeerd en hebben op een prettige manier iets demo-achtigs. Dat past uitstekend bij deze manier van tekstschrijven." (OOR)
"Stephanie Struijk begon haar carrière halverwege het vorige decennium onder de naam Stevie Ann. Na een paar fraaie en redelijk succesvolle albums in een Americana-achtig idioom switchte ze in 2016 naar het Nederlands; "Dezelfde Zon" is het derde album in haar moerstaal. Op dit nieuwe album boort Stephanie een goudmijn van wonderschone melodieën aan; de teksten tillen veelal kleine anekdotes naar een universeel niveau en raken daarmee de luisteraar recht in het hart. ‘Kleine luisterliedjes over grote gevoelens’, in haar eigen woorden. Meerdere nummers zich af in Zwitserland, waaronder de gelijknamige single. De sobere productie van Daniël Lohues laat de liedjes optimaal tot hun recht komen; alles is in één take op de band gezet. En we kunnen ons vergissen, maar het lijkt alsof de geboren Limburgse nu ook eerlijk uitkomt voor haar zachte g. Met "Dezelfde Zon" toont Stephanie Struijk zichzelf in volle glorie aan de wereld." (OOR)
""Egoïst" is een plaat waarin Raymond ogenschijnlijk toegeeft aan zijn ouderdom: zijn teksten zijn messcherp, klinken geërgerd en kunnen daarom alleen maar uit zijn pen komen. De muziek zet de luisteraar altijd op het verkeerde been en bewijst dat Raymond nog niks van zijn streken verleerd heeft. Hier is geen oude mopperaar aan het woord, maar iemand die geniet van muziek maken, ook al is 73 jaar geen evidente leeftijd. ‘We beseffen opgelucht. ’t Is geen tragedie, ‘t Is een klucht’, zingt Raymond op het einde van dit album in “We vieren moeder.” Beter dan dit kan het album niet worden samengevat. Een klucht is "Egoïst" zeker niet. Raymond gebruikt zijn muziek eens te meer als uitlaatklep en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn." (Dansende Beren; 3.5 uit 5 sterren)
"Na veel hits, vijf jaar wachten en zijn hele privéleven dat op straat kwam te liggen, komt Nielson met een album waarin hij zichzelf voor het eerst echt zegt te kennen. Een reflectie op het leven als dertiger; 'Al mijn vrienden lopen al achter kinderwagens. Ik hoorde ze zelfs al over een tweede praten,' in het lied "Onderweg". Nielson (Niels Littooij) zegt er zelf over: 'Je hoort in de liedjes het proces van mijn ontwikkeling. In "Geheugenlaan" neem ik afscheid van een bepaalde fase in mijn leven met de ene van wie ik het meeste hou. "Soms" is de voorloper van "Stralen". De fase voordat ik positief werd. Het moment dat ik die les heb gekregen. Draaien gaat over dat het niet goed gaat met mijn relatie.' Zangeres Maxine vertelt de vrouwelijke kant van het verhaal. In het nummer "Stralen"; 'Met de stroom mee, niet forceren, niet meer denken, maar proberen, op je bek gaan, ervan leren, het is het allemaal waard. Er is altijd wel een reden om te stralen. Komt het licht me toch weer halen.'"(andc.tv)
"Sinds mensenheugenis wordt Stef Bos geprezen om zijn vermogen poëtische teksten en levensverhalen te vertellen door middel van zijn muziek. Ook op zijn nieuwste plaat Bitterlief laat hij dat vermogen de vrije loop. Sinds diezelfde mensenheugenis is er kritiek op Stef Bos die formule-muziek zou maken middels dezelfde akkoordenprogressie en herhaling in taalgebruik. Bitterlief laat beide werelden aan bod komen. Bos nodigt zijn luisteraars op "Bitterlief" uit om op reis te gaan door hun eigen leven en de wereld om hen heen met alle tegenstrijdige emoties die daarbij horen. Om in Bosiaanse termen te blijven; op reis langs het geluk van de teleurstelling en langs de teleurstelling van het geluk. "Bitterlief" is de complexiteit van de menselijke emotie uitgelegd in 39 heerlijke minuten." (Nieuweplaat.nl)
"Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms precies zoals ze is: vrolijk, brutaal en beschouwend. Momenteel tourt ze door het land met haar nieuwe album, “Dan Maar Genieten”. Ook is ze stadsdichter van Eindhoven. Dit vierde album is een CD en dichtbundel in één. Het zit vol bijzondere teksten, eigenwijze melodieën, theatrale spoken word en catchy refreinen. De plaat is geproduceerd door Huub Reijnders. Met bijzondere muzikale bijdrages van o.a. Philip Lassiter (trompettist bij Prince), drummer Martijn Bosman (Guus Meeuwis) en celliste Mirthe de Jonge. Iris draagt dit album op aan haar vader, die recent is overleden, en schetst in de vrolijke titelsong een portret van wie hij was. “Ik heb maar één leven, dus wat moet ik dan? Dan maar genieten!” De teksten van dit album bewegen zich door alle emotionele kanten van Penning, die soms melodieus, optimistisch en licht filosofisch uit de hoek komt. Een album om voor te gaan zitten." (Platomania)
Een veel gezocht item is dit boekwerkje met CD. Aan de hand van mooie maar vooral morabele gebeurtenissen uit zijn leven neemt Shaffy je mee door zijn leven, begeleid door een CD vol met bijzondere (soms ronduit unieke, want nooit eerder verschenen) opnamen. Zoals de vier nummers die zijn opgenomen in de Wisseloord studio's ("Brief Uit New York" en "'k Had Jou Als Een Deur Achter Me Dichtgedaan" zijn nooit verschenen). Of de heel zeldzame afwjkende versie van 'Sammy'. Achttien juweeltjes! Een absolute must voor elke Shaffy adept!
"Bente Fokkens (2000) heeft al een behoorlijke staat van dienst. De springplank naar muzikaal succes was ongetwijfeld het duet met Maan. Nu is daar op het vermaarde Top Notch-label haar eerste LP, "Als Ik Met De Wind Kon Dansen", een album in haar moedertaal. De titelsong is meteen een pittige binnenkomer. Het wat over geproduceerde elektronische "Maak Me Wakker" wordt opgevolgd door de schitterende ballad die ze met Meau opnam, "Als Geen Ander". In "Ik Ken Dit Niet" zingt ze met Typhoon, maar in Verstild lijkt ze dé ideale zangpartner gevonden te hebben waar ze in duet gaat met Tim Knol. Oh wat fraai, intens, klinkt het duo slechts begeleid door akoestische gitaar! De afsluiter van het album, "Vier Met Mij", overtuigt me dat Bente op haar best is als ze puur haar ballads zingt. Hoe dan ook, "Als Ik Met De Wind Kon Dansen" is een geweldige plaat die de voorbode kan zijn voor nog heel veel interessante opvolgende geluidsdragers!" (Platomania)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.