"Met de hit "Messy" veroverde Lola Young de harten van mensen van over de hele wereld. Zo heeft ze zelfs een plekje op Lowlands bemachtigd. "Messy" is overigens niet het enige goede nummer van haar album "This Wasn't Meant For You Anyway", "Walk On By" en You Noticed" horen wat mij betreft ook een plekje in de spotlight te krijgen. Gefaalde relaties waar ze boos en overwinnend op terug kijkt, onbereikbare crushes maar ook problemen met mentale gezondheid worden allemaal in dit album belicht. Haar rauwe Britse stem, onbeschaamde houding en nummers gevuld met herkenbare scenario's zorgen voor een perfecte combinatie die vooral gen z aantrekt. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel meer van haar te zien krijgen." (Platomania)
“The EP starts with ‘Good Girl (Don’t Get Used)’ which is a great single which tackles toxic guys by talking down to them and belittling them. It’s a very empowering song which brings to the light a woman knowing her worth and not putting up with any nonsense. The next song is ‘Love Sick’ which focuses more of the vulnerabilities of a relationship. Third track ‘Nice Guys’ is a marvellous song destroying the stereotype of nice guys and exposing them as manipulative and fake. The final song is the titled track ‘Blame Game’. The song explores the honest insecurities women have in relationships. Its such a heartfelt song which pleads to accept women for who they are and that you shouldn’t make her blame or doubt herself in a relationship. The EP really does show off the strength of the songwriting the band has and the ability to produce such catchy well produced music. ‘Blame Game’ is a stunning EP and an excellent follow up to Beach Bunny’s debut album.” (When The Horn Blows)
Een 2020 heruitgave van het tweede album uit 1992 van deze Engelse band. Toen de plaat verscheen, werd er aanvankelijk wat meewarig over gedaan. Maar het bleek achteraf, na wat vaker geluisterd te hebben, erg mee te vallen: de plaat wordt nu gezien als een van de beste! Als extra wordt een live cd meegeleverd, die in 1991 werd opgenomen in Detroit voor een enthousiast publiek. Daarop staan nog geen nummers van "Between 10th And 11th." (GT, Muziekbank)
'‘Cloud 9’ was het nummer dat ons het konijnenhol van song-schrijfster Lili Trifilio binnenlokte. De pittige energiebom sluit hier het album af, en maakt dat je helemaal uitgeput bent na vijfentwintig minuten van haar schreeuwerige poprock. Debuutplaat ‘Honeymoon’ telt namelijk nog zes van dat soort hyperkinetische brulboeien, aangevuld met twee tragere nummers die vooral aantonen dat dit konijn het van z’n snelheid moet hebben om critici te ontwijken. Want zowel in haar stem, gitaarspel als thema’s zit weinig variatie, iets wat pas echt opvalt wanneer ze traag voorbij huppelt. Dat is een bedenking die bijna een half uur lang blijft hangen: Beach Bunny springt niet ver genoeg weg van andere poprockers. Daardoor raakt ze verstrikt in clichés en slaagt ze er nergens in om echt te verrassen of uit te blinken. Ze misstaat vast niet in opgewekte rockplaylists, maar geconcentreerd op een album houden we er vooral een indigestie aan over." (IndieStyle)
"Het is de tweede plaat van de uit Elmhurst (een voorstad van Chicago), Illinois afkomstige band. Disgraceland opent met Southern Comfort, één van de vele singles die op het album staat, die in het afgelopen jaar al los is uitgebracht. Het is een simpel liedje, dat lekker in het gehoord ligt en mede door het enthousiaste refrein je direct bij de strot pakt en niet meer los laat. En dat in niet eens drie minuten tijd. Het hoogtepunt van de plaat is het felle Who Needs You, welke ook al eerder op single verscheen. Het doet erg aan de hoogtijddagen van The Strokes van begin jaren ’00 denken. Who Needs You klinkt erg catchy en de energie spat er vanaf. Disgraceland is een heerlijk ongecompliceerd album, waar je geen hoogstaande, moeilijke muziek met allemaal lagen over elkaar moet verwachten. De nieuwe plaat van The Orwells is een lekkere (garage)rockplaat geworden, met aanstekelijke liedjes die allemaal rond de drie minuten per stuk klokken en allemaal stuk voor stuk niet te moeilijk zijn en doen." (ZUBB)
"Hoewel de muziek van Khruangbin volstrekt organisch tot stand komt, is de sfeer zo bepalend, en de ritmes soms zo bedwelmend dat het een feest voor remixers moet zijn om hun tanden in te zetten. Dat doen ze dan ook op deze herbeleving van het onlangs uitgekomen Mordechai. Op dat album waagde Khruangbin zich meer dan ooit aan een vocale invulling van hun songs, iets wat op de remix variant weer enigszins tenietgedaan wordt, aangezien de melodieën en de altijd heerlijk voortkabbelende ritmes de boventoon voeren. De songs worden met het nodige respect behandeld, en nergens wordt goedkoop effectbejag nagestreefd. De dansbaarheid wordt met enige mate verhoogd, zoals in het goed hertitelde If There Is No Question (Soul Clap’s Wild But Not Crazy Remix) van Soul Clap nog eens benadrukt wordt. Daarnaast geven onder andere Quantic, Natasha Diggs en Knxwledge acte de préséance. Een heerlijk relaxte versie van een toch al uitstekende LP." (Jurgen Vreugdenhil - Mania)
“Always sailing a close line between the dissonant and the melodic such as on opener “Apophenia”, they also manage to churn out a perfect pop song like “To a Forest”. The stomping “Say Nice Things About Detroit” has a beat to it while “Trouble Awful Devil Evil” could be a taken for a protest song against the current state of the United States. “Sold My Mind To The Kremlin” sounds like a cross; while the catchy “I Said Something” with it chorus will certainly be whistled on their daily commute. Attempting everything from a folk song “Impossibly New” to “Bills, Bills, Bills”; the band challenges boundaries and styles. “Go Getting Up So Down” sounds like a track with modern production. “Shape Shifter” is a perfect slice of melodic goodness with as usual a slightly dissonant guitar solo that sets it apart from the rest. An alternate version of “Black Ops”, a song about drones, precedes the country-ish “I Wasn’t Listening” that closes this Dial-A-Song trilogy on an appropriate goofy note.” (Louderthanwar)
“Anno 2021 is het niet meer fair om een nieuw album van Clap Your Hands Say Yeah (CYHSY) nog te vergelijken met het magistrale debuut van zestien jaar geleden. Het enig overgebleven bandlid Alec Ounsworth heeft zich er zelf al een tijdje bij neergelegd dat hij die titelloze plaat echt niet meer gaat evenaren, laat staan overtreffen. Ounsworth blikt zelf nog wel even terug op de begindagen van zijn band. In ‘CYHSY, 2005’, een fraai nummer met gloedvol vioolwerk, laat hij doorschemeren dat het vele toeren bepaald niet zijn droom was.”All I really wanted to do was stay home”, luidt de terugkerende regel. Ondanks het niet al te vrolijke karakter van het album probeert de muzikant af en toe troost te bieden. Allereerst in het warm klinkende ‘Dee, Forgiven’ en later in het min of meer hoopvolle ‘(I Know A Place) Where They Perform Miracles’. Het zijn eilandjes in een poel van ellende, maar wel een waarvan het water ook best lekker aanvoelt. Wederom een geslaagde plaat voor Clap Your Hands Say Yeah.” (Podium Info)
"Een probaat middel tegen humeurigheid of herfstdepressie dient zich aan bij het verschijnen van nieuw werk van de Amerikaanse indiefolk formatie Caamp. De muziek van dit gezelschap is sinds het gelijknamige debuut uit 2016 meeneuriebaar en de vriendelijkheid zelve. Voorzien van een warme, huiselijke gloed. Zo ook op Lavender Days waar regelmatig de gepolijste en prettig in het gehoor liggende folkrock met een melancholische inslag je tegemoet komt. De in tristesse gedrenkte, raspend stemgeluid van zanger Taylor Meier klinkt hartverscheurend en past prima bij de bedriegelijk lieflijke liedjes. Waar het eerste wapenfeit opvalt door de lo-fi productie en de subtiele details klinkt het recente werk grootser van opzet met meer instrumenten in de opname studio. Lavender Days laat dan ook een band horen, die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld. Van een vroege Avett Brothers tot The Lumineers." (Altcountryforum)
"Een cartoonesk imago kan helpen om op te vallen, maar kan op termijn ook tegen je gaan werken. Getuige de overwegend lauwe reacties op Good Grief dreigt dit gevaar voor Lucius. Het vijfkoppig indiepopgezelschap uit Brooklyn heeft de gimmick dat de zangeressen Jess Wolfe en Holly Laessig hun uiterste best doen om er als een eeneiige tweeling uit te zien. Ook de schijnbaar ironieloze manier waarop Lucius zijn liefde voor allerhande damesgroepen uitdraagt –ook minder hippe als En Vogue en Girls Aloud– maakt het voor sommige serieuze muziekliefhebbers kennelijk lastig deze band voor vol aan te zien. Jammer, want een ijzersterk popliedje als Turn It Around (van debuutplaat Wildewoman uit 2013) is een steeds schaarser wordend goed. Op Good Grief staan er zelfs meerdere, zoals de single Born Again Teen, het R&B-achtige Truce en met name het vol overtuiging gezongen Gone Insane. Ga Lucius, als je de kans krijgt, ook zeker eens bekijken. Live werkt de gimmick van de zingende zusjes namelijk hoe dan ook." (Muziekweb)
“Zonder te willen veralgemenen: alles wat Woods maakt klinkt leuk. Ongedwongen en fris, eerlijk en gezellig. De meeste nummers beginnen braafjes, al ontsporen de mannen van Woods regelmatig. Wanneer dat gebeurt, worden we grijnzend meezogen in een uitgesponnen summerjam. “The Take” is één van die nummers die de plaat een live-gevoel geeft, wat op sommige momenten nodig is. Opener van de plaat is “Sun City Creeps”, dat met zijn ontspannen blazers het gevoel van warmere oorden oproept. "Creature Comfort" is gewoon niet spannend genoeg om onze aandacht vast te kunnen houden. “I See In The Dark”, met een riff’, die je wil meefluiten vanaf de eerste luisterbeurt. "City Sun Eater In The River of Light" is geen aanhoudend spetterend feest. We zijn niet constant geboeid, wat eerder ligt aan een gebrek aan variatie in de tracklist dan door de sound. De momenten waarop het feest wel echt losbarst zijn puur goud, en herinneren ons eraan wat indiepop is. Deze plaat is leuk. En leuk is goed.” (IndieStyle)
"Frankie Cosmos verzamelt op ‘Next thing’ vijftien niemendalletjes die je heel hard wil koesteren."(Indie Style)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.