Beschrijving van het baanbrekende onderzoek van topwetenschappers Stephen Hawking (1942-2018) en Thomas Hertog (1975) naar het ontstaan van het heelal, waarbij de auteur een beeld schetst van hun bijzondere samenwerking en vriendschap. Met illustraties.
De theorieën van de Britse natuurkundige (1942-2018) over de oorsprong en evolutie van het heelal.
Hoe is ons heelal ontstaan? Waar komen de zon, sterren en planeten eigenlijk vandaan? We gaan ver terug in de tijd en komen meer te weten over o.a. supernova's, zwarte gaten, atomen en de oerknal. Met veel zwart-witillustraties met een steunkleur. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.
Ontdek hoe sterren ontstaan en maak een rondreis door het zonnestelsel. Ook de toekomst van ruimtereizen komt aan bod. Met veel, ook schematische, kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Beschrijving van de multiversum-hypothese en de wetenschappelijke onderbouwing ervan, met persoonlijke passages van de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton (1969) over haar leven en werk.
Overzicht van vijf verschillende theorieen over het bestaan van meer dan één universum.
Hoe heet is het binnen in een ster? Leeft er iets op andere planeten? Klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg: reis via deze thema's mee door het heelal. Met veel kleurenfoto's en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Twee series waarin de Britse wetenschapper zijn visie geeft op het ontstaan en de toekomst van het heelal, het bestaan van buitenaards leven, de rol van God en de zin van het bestaan.
Over onze eeuwige zoektocht naar betekenis in een eindige kosmos. Al sinds de mens leerde overleven houdt hij zich bezig met vragen over oorsprong en betekenis. Vandaag de dag worstelen we met dezelfde vragen, maar onze kennis over het universum - van de kosmos tot de complexe structuur van het leven en het bewustzijn - heeft de afgelopen millennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Sterker nog: wetenschappers kunnen nu met enige zekerheid voorspellingen doen over het einde der tijden. Maar wat heeft dit voor impact op onze hunkering naar betekenis? Met de natuurkunde als basis en de oerknal als beginpunt start Brian Greene een zoektocht naar antwoorden. Hoe ziet de nieuwsgierige, leergierige maar ook fragiele mens zijn rol wanneer hij zich bewust wordt van zijn individuele en collectieve eind? Greene neemt ons mee van het prille begin tot het onvermijdelijke einde van het universum en prikkelt de lezer om de reden van ons bestaan vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Aan de hand van de geschiedenis van de kosmos geeft Greene ons een betere kijk op onze oorsprong, een beter beeld van waar we nu staan en een beter begrip van onze volgende bestemming. De wetenschap is in de moderne maatschappij de beste bron van betekenis en Brian Greene neemt ons mee op de ultieme reis door het universum zonder zijn blik ook maar een moment af te wenden van de centrale vraag: Wat betekent het allemaal? Bron: uitgeversinformatieVerkenningstocht naar het begin en einde van het heelal aan de hand van inzichten uit de meest uiteenlopende wetenschappelijke disciplines.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.