Al jarenlang wordt dementie gezien als een onvoorspelbare, onvermijdelijke ziekte. Maar wat als je zelf het risico aanzienlijk kunt verkleinen? Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat minstens 40% van de dementiegevallen het gevolg is van vermijdbare risicofactoren. Door de juiste levensstijlkeuzes en andere haalbare veranderingen, kun je je breingezondheid positief beïnvloeden en zo je risico op dementie drastisch verlagen. In dit toegankelijke evidence-based boek deelt gezondheidswetenschapper Reginald Deschepper de nieuwste inzichten en technieken uit de 'dementologie' die je vandaag al kunt toepassen. Ontdek wat écht het verschil kan maken en leer hoe levensstijl, een gepersonaliseerde aanpak en nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan een gezond brein. Praktische tips over eenvoudige oefeningen en gewoontes helpen je je brein in topvorm te houden. Of je nu zelf geconfronteerd wordt met (beginnende) dementie, je brein gezond wilt houden, of zorgt voor een naaste met cognitieve problemen, dit boek biedt een hoopvol en praktisch perspectief. Laat je inspireren door de wetenschap van levensstijlgeneeskunde en slimme gezondheidsdata en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder brein!Adviezen voor het voorkomen van dementie door middel van levensstijlgeneeskunde. Met zwart-witillustraties.
Een dementerende man beschrijft zijn steeds groter wordende isolement.
Een jong echtpaar komt op de boerderij van een grootmoeder wonen, die echter aan de ziekte van Alzheimer blijkt te lijden.
Persoonlijke verhalen over het belang van het centraal stellen van de mens, niet de ziekte, in de zorg voor mensen met dementie.
Een protestants-christelijke jonge vrouw heeft veel problemen met de euthanasie op haar moeder.
Bespreking van de uitdagingen en mogelijkheden van een leven met dementie, met handreikingen voor mantelzorgers en naasten en een pleidooi voor een waardige behandeling van mensen met dementie binnen de samenleving.
Beschouwing over de pastorale zorg voor dementerenden.
Persoonlijke visie van de Britse schrijfster op dementie, mede naar aanleiding van de dood van haar vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.
Suus (ik-figuur) beleeft samen met haar oma allerlei avonturen. Maar oma vergeet steeds vaker dingen. Ze wil haar helpen, maar hoe? Prentenboek met kleurenillustraties over de ziekte van Alzheimer. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Medische en praktische informatie voor mensen bij wie dementie is vastgesteld, hun familie en verzorgers.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.