Dagboekaantekeningen en afscheidsbrieven van twee Nederlandse avonturiers die in 1993 een fatale woestijnreis maakten in de Sahara, aangevuld met verhalen van de schrijver, hartsvriend van een van de jongens. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit.
Persoonlijke beschouwing van de Nederlandse neuropsycholoog (1965-2023) over het vinden van troost bij ongeneselijke ziekte, onder andere op basis van haar ervaringen met borstkanker, de psychologie en het christelijk geloof.
Als zijn vader verdrinkt breekt voor jongen een periode aan waarin zijn moeder en hij door rouw, schuld, verdriet en onmacht steeds verder van elkaar vervreemden.
Filosofisch-psychologische verhandeling over de complexe gevoelens die bij trauma en verlies kunnen horen.
Pleidooi voor het geven van ruimte aan rouw in het leven. Met aandacht voor de vele facetten van rouw en verdriet, en adviezen voor het omgaan met een aangrijpend verlies.
Akkie uit groep acht wordt ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. De hele klas leeft met haar mee, vooral als het erg slecht met haar gaat. Vanaf ca. 10 jaar.
Persoonlijk relaas en interviews over de schaamte die families ervan weerhoudt om openhartig te praten over pijnlijke ervaringen.
Waarom sterven we? Wat gebeurt er met je lichaam als je dood gaat? Wat blijft er wel bestaan als iemand overlijdt? Leer alles over de dood en wat er zoal mee te maken heeft. Met illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Verzameling persoonlijke passages over het leven van de auteur na het verlies van haar zoon aan de gevolgen van een verkeersongeluk.
Handreiking aan mensen die rouwen om de dood van een geliefde. Met kleurenillustraties.
Persoonlijk verhaal over het rouwproces dat de schrijver doormaakte na het overlijden van haar vierjarige zoon.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.