Hoofdwerk van de Duits-Amerikaanse filosofe (1906-1975) over het grote belang van vrijhandelen en de politiek voor een voldoening schenkend, betekenisvol leven.
Klassiek geworden beschouwing van de joodse wijsgeer (1878-1965) over onze mogelijke relaties tot mensen, de wereld en God.
Teksten uit het oeuvre van de joodse denker (1878-1965) waarin diens antropologische gedachtegoed wordt belicht.
Wijsgerig-antropologische studie over het denken van twee filosofen over de beschouwing door de mens van de werkelijkheid in beelden, woorden en formules.
Ideeën van de Duitse filosoof over onder andere religie en ethiek als 'oefensystemen' van de mens die zich aangesproken voelt om zichzelf voortdurend te overstijgen en te veranderen.
Inleidend overzicht van het gedachtegoed van een aantal moderne denkers over de plaats van de mens in het geheel der dingen, vanaf Descartes tot Sloterdijk.
Vergelijking van aspecten van menselijk gedrag met dat van dieren, waaruit de nauwe verwantschap tussen mens en dier blijkt.
Filosofische verkenning van de vraag hoe mensen in de huidige samenleving hun identiteit gestalte geven.
Verhandeling door de Duitse filosoof (1724-1804) over de praktische eigenschappen van de mens zoals zelfbewustzijn, verstand, geheugen, smaak en emoties.
Diepgravende studie van het onderliggende deneken van radicale sociale bewegingen.
Filosofische verhandeling over de parasitaire aard van al het leven op aarde en de rol van de parasiet bij biologische, culturele of maatschappelijke verandering en vernieuwing, gevoed door het werk van fabelvertellers en filosofen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.