Verzameling familiegeschiedenissen van personen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in Japanse interneringskampen in Nederlands-Indië, aan de hand van portretschilderingen van de Nederlandse kunstenares Elisabeth Rietveld (1913-1999).
Familiegeschiedenis van de journalist Barend en literatuurhistorica Van Haeften, van wie de verledens zijn gekleurd door de Holocaust en de dekolonisatie van Nederlands-Indie.
Persoonlijke herinneringen van de schrijfster (1940) aan het verblijf in een kamp op Celebes met moeder en zusje tijdens de Japanse bezetting van Indonesie (1942-1945); haar vader kwam om bij de aanleg van de Birmaspoorlijn.
Herinneringen van de in Nederlands-Indie geboren auteur (1929) aan de Japanse bezetting (1942-1945) en de daaropvolgende bersiap-periode.
Ruim honderd fragmenten uit egodocumenten over Tweede Wereldoorlog.
Verhalen van Nederlanders en Indo's die persoonlijk de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, de bevrijding en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië meemaakten.
Persoonlijk verslag over het (oorlogs)verleden van de grootvader van de auteur, een zeeman en vakbondsman die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Indonesië vermist was geraakt. Met enkele passages over het leven en politiewerk van de auteur. Met foto's.
Herinneringen van een advocaat in Soerabaja aan zijn krijgsgevangenschap in Japanse kampen (1942-'45), gevolgd door zijn ervaringen als aanklager in het proces tegen Japanse oorlogsmisdadigers in Tokio (1946-'47).
Documentaire over Indonesische meisjes die als kindermeisjes werkten voor Nederlandse kolonisten tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.