De door BNA Onderzoek gecoördineerde ontwerpstudie naar de stad van de toekomst, die een jaar duurde, heeft tien ontwerpvisies voor de vijf grootste steden van Nederland opgeleverd. Deze zijn nu gebundeld in een boek en aangevuld met beschouwingen en interviews met projectpartners en betrokkenen, en commentaar van expert. 'De stad van de toekomst' is een ontwerpstudie naar de grote opgaven waar onze steden voor staan. Tien breed samengestelde teams deden onderzoek voor een vierkante kilometer in de vijf grootste steden van Nederland - Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Met inspirerende beelden en concrete handelingsvoorstellen schetsen zij hoe de belangrijke transities van onze tijd een plek kunnen krijgen in de stad. Zij laten zien hoe de stad van de toekomst klimaatbestendig wordt, slim omgaat met energie en mobiliteit, ontmoeting stimuleert en voor iedereen een aangename plek is om te wonen en te leven. De stad van de toekomst: Tien ontwerpvisies voor vijf locaties presenteert de resultaten van de ontwerpstudie in woord en beeld. Het werk van de teams wordt voorzien van commentaar door experts, achtergrondartikelen en interviews met betrokkenen bij 'De stad van de toekomst', en aangevuld met werk van studenten van de TU Delft. Daarmee laat deze studie zien hoe de stad van de toekomst door de verbeelding van ontwerpers een uitdagend vergezicht biedt om vandaag mee aan de slag te gaan
Toeristische informatie.
Beschrijving van tien geologische wandelroutes, van 4,5 tot 16,5 kilometer, verspreid over Nederland, langs gevels in stadscentra (Utrecht, Amersfoort en Rotterdam) waarin natuurstenen zijn verwerkt, langs zwerfstenen en hunebedden en langs stuwwallen, groeves en strangen.
Gids met beschrijving in woord en beeld van tien lijn- en rondwandelingen tussen de 7 en 18 kilometer door evenzoveel nieuwe Vinexwijken, met achtergrondinformatie over stedenbouw en beleving van het landschap.
Historisch overzicht aan de hand van stadsvernieuwingsprocessen in twaalf Nederlandse steden.
Geschiedenis van de neogotische huiskapel die werd gebouwd in 1899 en 1900 en sindsdien onafgebroken gebruikt is door de aartsbisschoppen van Utrecht, met aandacht voor architectonische en historische aspecten. Met foto?s, illustraties en plattegronden.
Als een jonge vrouw in 1672 te Oudewater heeft bewezen geen heks te zijn, wordt haar en haar dochtertje gastvrijheid verleend in het gezin van een Utrechtse drukker. Eensgezind wordt de roerige tijd tijdens het beleg van de Fransen beleefd.
Verhalen van meer dan twintig ondernemende Utrechtse vrouwen die een verschil in de samenleving maken door te strijden voor hun idealen en trouw te blijven aan zichzelf. Met portretten in kleur.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.